kiring Creative Commons License 2003.09.30 0 0 179

A passzív lélekhez hozzaádják az aktív lelket. Az aktív lélek azért aktív, mert aktivitást fejt ki. Gondolom induláskor ez az aktivitás 100%-os, és ez a százalék fokozatosan olyan intenzitással és olyan arányban csökken, amilyen intenzitással és amilyen arányban csökken a passzív lélek passzivitása, és növekszik aktivitása.
Majd amikor eléri a 100 %-ot, beül a színházba és megnézi Gogol Holt lelkek c. darabját, melynek főszereplője az az aktív lélek, mely átadta neki összes aktivitását és passzívvá, tehetetlenné, tudatlanná vált. Ez nagyszerű! :)

Látom, tényleg sok bajod van velem, mert olyan pontatlanul fogalmazok, hogy abból egyáltalán nem az jön ki, aminek ki kellene jönni. – A felső lélek aktivitása szellemi aktivitás, amit neki induláskor az alsó lélek teljes passzivitása miatt 100%-ban ki kell fejteni, 100 %-ban kell az alsó lelket segíteni. Lassan, fokozatosan, ahogy az alsó lélek tudatosodik, annál kevésbé szorul rá a segítségre, és annál kevésbbé veszi igénybe a felső lélek segítségét, (szellemi) aktivitását. Hogy a felső lélek fejt ki (szellemi) aktivitást, vagy nem fejt ki, hogy megmond valamit az alsó léleknek vagy nem mond, az a felső lélek képességét, „kapacitásátát” vagy „készletét” nem befolyásolja.
Ezt akartam volna mondani eredetileg is, csak nem így sikeredett. Kösz`a helyreigazítást.

Azért jó, hogy ezt a folyamatot ilyen részletesen leírtad, mert ebből kiderül, hogy az ún. aktivitás csak átalakítható, egyik edényből a másikba önthető, így NEM TEREMTHETŐ! Ezért a te Teremtő Lényeid sem hordhatják a Teremtő Lény nevet, hanem legfeljebb Átalakító Lények elnevezést viselhetnek!
Bár ha jól meggondolom, ha egy üveg bort átöntök az üvegből a kis porhüvelyembe, akkor is teremtek, méghozzá pityókás hangulatot. :) De aktivitást nem teremtek, ha csak önmagam aktivitásának átadásával, önmagam felszámolásával tudok másnak aktivitást adni.

A Teremtő Lények nem aktivitást teremtenek, hanem a fejlődéshez szükséges feltételeket teremtik meg. Az aktivitás se nem alakítható, se nem teremthető, az aktivitás csak serkenthető és kifejthető.

a passzív lélek aktivvá válásának arányában csökken az aktív lélek aktivitása, hogy teret adjon a passzív lélek fejlődésének, hogy ne korlátozza annak fejlődését.
Hadd kérjem ismételten a hitrendszer és a fogalomtár és magyarázatok összeállítását. Amit most akitvitásnak hívsz, másutt tudatnak nevezed. Eszerint az aktiv lélek tudatának csökkennie kell, hogy a passzív aktívabb, tudatosabb lehessen? A szobatársam csak úgy okosodhat, ha én butulok?

Csak a kifejtett (szellemi) aktivitás csökken – kevesebbet kell súgni a padtársnak az iskolában.

A két lélek tehát nem az egység felé igyekszik, hanem a szétválasztódás felé.
Ha kimondod, hogy a szétválasztódás felé igyekszik, azzal azt is mondod, hogy az Egységben van, illetve volt. Csak onnan ellopták a TTL-ek. Mert önállósítás címén magára akarnak hagyni mindenkit, mert nem segítenek senkin. Rosszak, gonoszak. Fuj! Csunyák nagyon! Meg is mondom anyukámnak őket!

A két lélek csak a tudatlan lélek tudatlansága miatt van Egységben induláskor. De ez csak egy szükségállapot. Ahogyan tudatosodik az alsó lélek, úgy lazul ez az Egység, „mert önállósítás címén magára akarnak hagyni mindenkit, mert nem segítenek senkin.” – Bölcsek.

OK, egy kis hiúság olykor akaratlanul is belebújik az emberbe...
Bennem is van csőstül! Egyébként kritizálni sokkal könnyebb, Neked ki kellett találni ezt az egész szerteágazó egyedi elméletet, folyamatokkal, résztvevőkkel, történésekkel, az igazi szellemi teljesítmény a Tiéd!

Köszi....

és egy pillanatra jelentkezett is nálam a megszokott felháborodás
Mindig borotvaélen táncolok, amikor írok Neked, mert nem tudhatom, mikor lépek át egy határt, mikor szakad el a cérna....

No, nem vagyok azért annyira mimóza....

mint valamikor az iskolában...
Igen, de légyszíves hátratett kézzel ülni... :)

Rendben, úgy is a cél szentesíti az eszközt. És te egész jól vizsgáztatsz....

Sem olyan nincs, hogy teljes önállóság, sem olyan, hogy teljes önállótlanság. Mindenki mindenkire rá van utalva. Már kérdeztem egyszer tőled (de nem válaszoltál) hogy magad veted-e a krumplit, és magad gyártod-e a csizmádat?

A döntéseket magam hozom. Az irányt magam szabom meg, amerre menni akarok. Önállóság alatt a függetlenséget értem. Nem vagyok függőségi v iszonyban Istennel. – Jó, tudom te sem. Te akkor vagy viszonyban vele, amikor te akarsz, ő nem erőlteti.
A továbbiakban nem értessz egyet a kettős mércémmel arra vonatkozólag, hogy az Istennél kifogásolom a titkolódzást és a tudástól való eltíltást, a Teremtők Társadalmi Lényeinél (TTL) nem kifogásolom:

Az, hogy valakit valamitől elzárunk azt lehet megóvásként is megközelíteni, és lehet titkolózás, rabságként is.
Amit nem értek, és nem is fogadok el benned, hogy kettős mércéd van, ha Isten felhívja az embert, hogy ne egyen a fáról, akkor Isten diktátor, rabtartó, de ha a Te Teremtő Lényeid fátylat borítanak az aktív lélekre, vagy bármire, akkor ők jóságosak, mert védenek minket.
Merő szubjektivitásra épül az egész koncepciód, a Te saját elképzelésed, mondhatnám kényed-kedved szerinti jóra és rosszra, azok saját meggondolásod szerinti önkényes alkalmazására.
Már a jó és rossz is önkény, de ha ugyanazt a tettet az egyik esetben jónak, másik esetben rossznak mondjuk, akkor az következetlen, és igazságtalan önkény.
Igen, ez a látszat, ahogy te leírod, de a látszat nem mindig fedi a valóságot. Mert amit nem akartál, azt meg nem vetted észre a soraimban. Azt, hogy a TLT (Teremtő Lények Társadalma) a teremtményeket önállóságra neveli, hogy azok önmagukban is életképesek legyenek, Isten viszont öncélúan kisajátítja a lényeket, és Egységbe tereli vagy csalogatja őket, és nyíltan megmondja – nála nélkül elesett, elveszett, elkárhozott vagy. Én a kettőbe látok különbséget. És ezt is írtam....

A válaszom megint ez – repríza. Az okozat ugyan egy- és ugyanaz, de más az ok. Nálam az ok határozza meg az okozathoz való viszonyomat.

Bizonyos mértékig mindenki végez önálló tevékenységet, még akár vastüdőben is, és bizonyos fokig mindenki önállótlan, mert másra is rá van utalva. Te hajlasz a szélsőséges gondolkodásra, és vagy-vagyokban gondolkozol. De nem csak feket és fehér van, hanem a szürke és más színek milliónyi árnyalat. A világ tarka és szines, ettől olyan szép.

Nagyon sok minden féle van egy világban, de minden nem lehet egyformán fontos. Az embernek rangsorolni kell. Nálam a függelenség az első helyen áll.

Élvezd hát, és ne rágódj azon, ami nincs! :)

Vizsga után megyek vakációra!

kiring

Előzmény: aranyviktor (170)