Ja, így oké, az egyes játék tartása fontos szempont. Hangsúlyozom, a XXI-fogás szép és ritka Paskievicsben, tehát van eset, amikor "semmi se drága". A tuli hiányán túl, pusztán erősnek érzetem az egyes dupla felhasználását, de abszolút nem hibának.
Hogy ki mikor mennyire veszi pontra-komolyan, az változó. Van, hogy én se sajnálom a pontokat bíztatásra, bemondásar, de ha verseny van, akkor bizony ez fontos lehet.
Az alattam nyilatkozó Király megerősítheti, nem rég jómagam fogtam meg őfelségét bemondva, két hete, amire nem oylan büszke, mondván három fika tarokkja volt csak, de hát ez mellékes :-)
Javára legyen írva, próbálkozott, hogy az egyszem XXI-ére XVIII invitet ad, majd visszveszi (tartja a szólót) és nem kap lapot - eldobhatja. Ehelyett a legnagyobb játékos (én), hát mit szépítsünk rajta, kellően bekavart neki, mivel skízesként 3-1 után szólót mondtam, amit az elsőként megszólaló megtartott, és ennek komoyl következményei lettek. Egyrészt a XXI kapott két tarokkot, a felvevő az induló pagátos lett úgy kb 7-8 tarokkal, aki engem meghívott és hát bemondtuk.
De aztán megvigasztaltuk, hogy angy játékosok ellen nehéz :-)