ftonyo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 228
Hellósztok!

Szombaton alkalmam volt részt venni az ELTE (én onnan voltam :)))) ) és a HM közös rendezésében, a Stefánia-palotában tartott konferencián.
Hát....
Ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni....

Iváncsik Imre politikai államtitkár (állitása szerint 10 évig csapatpszichológus a Petőfiben) előadásán jót aludtam, mert kb. ugyanazokat ismételgette, mint egy papagáj, amiket a Juhász gyerektől is hallunk. Nade. Jöttek a hozzászólások. És ekkor egy nő (vélhetően történelemtanhár) megkérdezte: milyen eszközöket vonnak ki, milyen fegyvernemek szűnnek meg.
Iváncsik itt lement pondróba, és kioktató hangon közölte: "A nehézlovasságot nem szüntetjük meg, mert az már megszűnt , he-he-he". Aztán a levezető elnök valszeg bokánrúgta, vagy magától rájött, hogy kicsit rosszat tesz a sajtójának, ha ez kiderül, úgyhogy átváltott "normál" hangnemre.
Közölte, hogy:
1.) a hiresztelésekkel ellentétben az önjáró tüzérséget nem szüntetik meg, ellenben a vontatottat igen, mert az korszerűtlen, és az űrméretek nem kompatibilisek a NATO-szabvánnyal. (Juhász azt mondta, hogy ezeket megtartjuk, mert helikopterrel szállithatók, és jók a békefenntartó feladatokra. Most akkor melyik az igaz?!)
2.) egy zászlóalj T-72 rendszerben marad, de nem egy helyőrségben, hanem az országban szétszórva! Ha valami gubanc van, monndta államtitkárunk, az igy diszlokált harckocsik együttműködnek a határvadászokkal a betörő ellenség megfékezésében (röhejes.....) vagy a terrorelháritó alakulatokat segitik feladataik során (te Úristen!)
Uraim, ez ellentmond mindannak, ami a páncéloshadviselés története során, mint pozitiv válltozás megtörtént. Guderian és Tuhacsevszkij elméletei a sutba dobva, éljen a magyar doktrina! Egy tank egy század gyalogoshoz mellékelve, meg néhány BTR! Vissza az első világháborúba! Csak azt nem tudom, mi lesz akkor, ha mondjuk egy szerb páncélos hadosztály átlépi a magyar határt...

Iváncsik után egy történeti előadás következett Rákócziról ezt nem ismertetem, majd Gazdag Ferenc "biztonságpolitikai szakértő" (ELTE) sokkolta nézeteivel a hallgatóságot. G.F. ui. kifejztette, hogy át kell keresztelni a Magyar Honvédséget. Mert a honvéd elnevezés korszerűtlen. Mert agressziv! Mert a mai viszonyok között Mo-t semjilyen támadás sem érheti, ezért nem is kell védeni semmit! Különben is a NATO és az EU répvén létrejön az új "közhaza", aminek nincs is szüksége a magyar hadseregre......... Stb. stb. stb.

A teremben sorra szorultak ökölbe a kezek, azt tanúsithatom!

És ezek az alakok ülnek ma a vezetői posztokon!

Amúgy egyetértek azzal, hogy ezt a rombolást az Orbánék is végigvitték volna. Ők képesek lettek volna a legelavultabb F-16A-t megvenni a Mojave sivatagból úgy, hogy a teljes felújitást nekünk kellett volna állni....

Jól látszik, hogy ez az egész arra megy ki, hogy minél gyoresabban kiselejtezzék az orosz technikát, aztán behozzák az USA kiselejtezett M-60-asait, M-113-asait stb. Mert MI korszerű fegyvereket soha nem fogunk kapni, az tuti! Mert mi egy konfliktuszóna (a Balkán) szélén vagyunk! Ezzel az indokkal nem adtak el a németek Leopardokat Mo-nak, pedig az Antall-kormány nagyon szerette volna.......