De, eszembe jutott, és tudom ki vagyok.
Nem arra gondoltam, hogy te ki vagy, hanem a te "felso lelked" kicsoda. Erdekelne, ha megmondja.
amikor eljutottam odáig, hogy az Isten csak az ember kárára van.
Hogyan jutottal idaig?
mert ez az elmélet szerint egyik sem. Ez az elmélet szerint csak a vallásnélküliség az igaz.
Tenyleg lehet az, hogy senki sem latja az igazsagot? Senki de senki ebben a vilagban? Mert eszerint a te "felso lelked" sem mondott igazat (hiszen o sem tudhatja)...
Te mondod, hogy számtalan vallás/filozófia van, és nem tudni a sok közül melyik az igaz. Akkor ki érti a bibliát?
Nem ezt mondtam. Hiszem azt, hogy az egyetlen elo Isten szava igaz. Mert o az igazsag. Ennelfogva a Szentlelek "erti" a Bibliat, es akinek o megvilagitja az ertelmet. Neked meg sajnos nem vilagitotta meg.
Miért nem szabadít ki bennünket Isten a Sátán fogságából?
Megtette. Nyitva a borton ajtaja. Kovesd Istent, es szabad leszel. Engedelmeskedj Istennek es (paradox modon) egyre szabadabb leszel.
hogy tudott Kain feleséget venni magának, hisz rajtuk kívül senki nem tartózkodott a Földön?
Ugy, hogy a Biblia nem az elejetol a vegeig tarto tortenelem konyv, amelyben minden dolog meg van irva.
És akkor mi a megoldás?
Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják. (Mt 5,8)
Ki ismeri?
Aki tudja, hogy kicsoda o valojaban. Mar az o koraban is felreertettek ot az emberek tobbsege. Ma is ez a helyzet.
Egyrészt így kapásból nem tudnák, ahhoz külön fel kellene készülnöm – de annyit mondhatok – szinte semmit nem ír le nyíltan, világosan a biblia
Pedig azt mondtad, hogy egy idoben ejjel-nappal bujtad a Bibliat :-)) Mindegy, keszulj csak nyugodtan. Masfelol a Biblia (altalaban) egyertelmuen beszel.
ActionMan