Hamburger Creative Commons License 2003.09.29 0 0 220
Egy kis ízelítő a www.honvedelem.hu-ról:
"Most először Kuvaitba indultak egy segélyszállítmányért az iraki magyar szállító zászlóalj tagjai.

A magyar kontingens parancsnoka szeptember 28-án, vasárnap elmondta, hogy a több mint 20 járműből álló konvoj várhatóan három-négy nap múlva tér vissza az al-hillahi bázisra. Sramkó Mátyás alezredes, utalt arra, hogy a hónap eleje óta átlagosan napi két szállítási feladatot hajtott végre a magyar alakulat, és eddig minden feladatot sikeresen elvégeztek, noha még nem kapták meg az amerikaiaktól a szállításhoz szükséges összes járművet.

Bár eddig igazán komoly bajba nem kerültek a magyar katonák, a honvédelmi vezetés úgy érzi, továbbra is nagy a támadás veszélye és erre felhívta az érintettek figyelmét is.

Eddig 30 szállítási küldetést hajtott végre az Irakban szolgáló magyar zászlóalj, az elmúlt két hónapban pedig összesen 9 említésre méltó, biztonságot érintő esemény történt. A fegyveres csoportok tüntetése, a teherautók megdobálása mellett összesen kétszer támadtak az Al Hillahban lévő bázisra. Legutóbb szeptember 22-én, hétfőn, gránátokat lőttek ki ismeretlen iraki fegyveresek. Azonban személyi sérülés nem történt."

Üdv: Hamburger

Előzmény: Hamburger (219)