Solt Creative Commons License 1999.05.05 0 0 21
Nekem 3 banknál van számlám és kártyám: OTP (2, egy Junior és egy LaFo), K&H, és a legrégebbi az Agrobank->Mezőbank->Erste Bank.
Legjobban az Erste tetszik. Ingyenes unlimited saját automata-használat, és 2 ingyenes készpénzfelvét más bank automatájából. TeleBank KÉK SZÁMON, ami nekem nagyon fontos. Az automatáiknál egyenleget is le lehet kérdezni, ami pl. az OTPnél hiányzik (zott?). Az ügyintézés gyors, és nagyon tetszik, hogy többször is nevemet ismerve ismerősként üdvözöltek, pedig egyáltalán nem lehetek kiemelt ügyfél.
A K&H számlavezetésében van egy kis kavarás, ami elég kellemetlen tud lenni. A számládon lévő összegről előre meg kell határoznod, hogy mennyi a bankkártyáddal felhasználható és mennyi az átutalásokra fenntartott bankban maradó keret. A kamataik, és költségeik kedvezőek, de ezzel nem tudtam megbarátkozni.
Az OTPnél eddig is soxor azt éreztem, hogy zavarom az ügymenetet, de a közalkalmazottak tömeges számlanyitása után a helyzet elviselhetetlen.
Mindkét utóbbi bank TeleBankja pesti szám, így az olyan, mintha nem is lenne.
Én az Erstét használom, és a TeleBank segítségével ez utóbbiakra (összesen 5, a bankfiókban megadott számlaszámra) bármikor tudok átutalni.
Nagyon sok függ azonban attól, hogy mi esik útba, és ott hogyan szolgálnak ki. Szerintem olvasd el itt, hogy kitől kell tartózkodni, és a maradékot szondázd meg. Lehet, hogy pont a sarki OTPben van a világ legtündéribb ügyintézője, de az is lehet, hogy a legjobban ajánlott bank fiókjában pont egy sárkányba botlassz.

Én az objektív szempontok alapján az Erst Bankot javaslom, és esetemben a szubjektív szempontokból is ők voltak a legjobbak (igaz a kiszolgálásra a K&H-nál sem panaszkodhattam).
Az első két körben nyújtott teljesítmény alapján sincs kétségem affelől, hogy jó nekem az Erste Bank, de az külön jó dolog, hogy a morális meggyőződésem is pont idehúz (K.P.).