F72Quadraro Creative Commons License 2003.09.26 0 0 832
A Bologna mint jobboldali tábor? Nana… Bologna Olaszország egyik leginkább baloldali városa, ez igaz a szurkolókra is (kivéve a volt Mods).
Amúgy nem kell, hogy egy szurkolótábort feltétlen jellemezzen politikai ideológia, pl. a nápolyiakra nem is jellemző, van ilyen szimpatizáns is, meg olyan is, de a meccsen ez nem nyilvánul meg semmilyen módon. Persze ez így lenne helyes máshol is. Szörnyű, amikor több a politikai szimbólum a kanyarokban, mint a saját csapaté, nem is beszélve, amikor valamilyen sarló, kalapácsos koreográfiát készítenek egyesek, Ternana, Livorno elsősorban. A meccsen az érdekes, hogy milyen szurkoló vagy, aztán ha vége a 90 percnek egy sörözőben megvitathatod az élet más dolgairól vallott nézeteidet is.
Több szurkolótáborban pedig keverednek a különböző nézetek vagy éppen azért utálják egymást csoportok ugyanabban a kanyarban, mert valakinek fontos, hogy hangsúlyozza politikai nézeteit, valaki meg csak a csapat zászlót és sáljait akarja látni a meccseken. Egyébként érdekes pl. a tifonet fórumán minden új topic a politikáról szól, ki ilyen, ki olyan, szemét fasiszták, hülye komcsik… Szerintem döbbenetes.
Rómában is már csak egy ultracsoport maradt: Fedayn Roma 1972.
Előzmény: Ficak (830)