ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 181
Azt távolról sem állítanám, hogy az egészségüggyel minden rendben van.

Talán erröl éppen kritizált neurológiai osztály dolgozói tudnának bizonyos szempontból sokat mesélni, ahol beteg gyermekek nem elhanyagolható hányada épp orvosi mühiba miatt vált beteggé.

Azt is aláírom, hogy az egészségügy ellátás állampolgári jog, de az nem az, hogy közben az ellátást végzö személy mosolyogjon is...

Persze közhelyszámba megy, hogy egy mosoly nem kerül semmibe, de szálljunk magunkba és gondolkodjunk el, hogy vajon hányan lennénk képesek folyamatosan mosolyogni, miközben mondjuk épp válunk a feleségünktöl, betegek a szüleink vagy csak épp egy perverz ürge 10 perce még a buszon fogdosott bennünket...

Az egészségügyben is emberek dolgoznak, és talán az átlagnál is több magánéleti problémával kell szembenézniük, pl.anyagi helyzetük folytán.

Mert a köztudatban ugyan hatalmas összegek vándorolnak az egészségügyi dolgozók zsebeibe, de a valóságban egy radilógusnál, anaszteziológusnál, vagy pl. egy ápolónönél ez maximum egy csomag kávét vagy egy táblacsokit jelent. Jó esetben.

S azt sem állítom, hogy a pénzmegoldaná a gondokat. A gondokat szemléletváltás oldhatná meg, amelynek viszont egyik alapfeltéte az anyagi elismertség, mely megadja a lehetöséget a szelekcióra is.

Előzmény: AliceCsodaországban (179)