And67 Creative Commons License 1999.05.05 0 0 15
Érdemes megnézni: www.bankkartya.hu

Itt egy csomó hasznos dolgot közérthető módon leírnak a bankkártyákról, rendszeresen aktualizált kamat, díj és jutalékadatokat közölnek a hazai bankkokról.

Egyébként azt mondhatom, hogy a mai világban egy vásárlásra is alkalmas elektronikus kártya bőven megfelel az átlagos igényeknek. Itthon a kártyát elfogadó kereskedők többsége POS terminálon fogad el kártyát, vagyis fizethetünk az elektronikus kártyákkal is. A dombornyomott kártyák csak a kártyaelfogadásban nagyobb hagyományokkal rendelkező és így régebbi technikát nagyobb arányban használó országokban biztosít elfogadói hálózat terén jobb szolgáltatást, cserébe viszont drágább és elvesztés esetén nagyobb kockázatokat rejt magában.

F-kulcs!
Ha valóban csak a fizetésed gyors felvételére törekszel, akkor egy olcsó számlát keress, ahol a fizetésedet ingyenesen, akár egyetlen ATM-tranzakcióval teljes egészében felveheted. De azt azért tudnod kell, hogy topicnyitó írásod alapján prognosztizálható számlaforgalmaddal sajnos nem leszel egyik bank megbecsült ügyfele sem (alacsony átlagos egyenleg, kevés forgalom).

De hadd tanácsoljak jobbat: ha a "háziúr"-nak van valahol bankszámlája, talán át is utalhatnád a fizetésedből neki szánt részt, így ezen összeg készpénzben történő felvétele már nem terheli a több banknál is limitált számosságú ingyenes készpénzfelvételi lehetőségeidet. Ha a "háziúr" által is használt bankban nyitsz számlát, ezt általában teljesen ingyen teheted meg (bankon belüli átutalás).

Egy ilyen munkabérszámla esetében a bank biztonságos működése nem releváns, mivel a számla névre szóló, így 1 millió forintig az OBA által garantált a betéted. Sokkal fontosabb szempont lehet a fiók és az ATM-ek elérhetősége, a nyitvatartási idő, a sorbanállás, illetve a számítástechnikai rendszer megbízható és folyamatos üzemelése. Ez alapján inkább a nagyobb hálózattal és számottevő hasonló ügyfélkörrel rendelkező bankok jöhetnek szóba.