tsabee Creative Commons License 2003.09.22 0 0 447
Hello. Régen jártam már itt, kábé az utsó 50 hozzászólást elolvastam. m_balazs007 kérdezte a véleményeket az A3-ról.

Nos. Lényegében véve jólsikerült film, ha önmagában nézzük. Megvan a sötét hangulat, horrorisztkus elemek, feszültség, üldözés, fegyvernélküliség, maga a rémálom. DE!
Az eredeti filmhez képest (ALIEN) semmi pluszt nem ad. Ugye az első részben 7 emberke + 1 macska (tehát a nyolcadik utas a halál cím, nem éppen találó, hiszen ő a kilencedik volt) és jön egy idegen. Fegyver nincs, a legénység gyorsan amortizálódik. Ehhez képest a második rész: überbrutál fegyverek, katonák és _rengeteg_ idegen. (Az említett hibáktól most tekintsünk el). A második részt kategorizálni már szinte lehetetlen, átmenet a sci-fi, a horror, a thriller és az akciófilm között, aminek csak egy kategóriát tudunk adni, azt, hogy ALIEN MÚVI! No, a harmadik rész megint ugyanaz, mint az első: egy idegen, sok ember, akikből legalább tíz nem is az idegen áldozatai, hanem a tűzé. Fegyver nincs, sikoltozás, futkározás. Lényegében ugyanaz, mint az első. Mégegyszer nyomatékosítom: tetszik a film, csak nincs előrelépés a story szempontjából.
Ami meg kifejezetten nem tetszett benne: az az alien számítógép animáció. Sztem az meg egy kicsit megmosolyogtató, hogy forró ólomtól nem pusztul el a lény. No persze-persze van neki übertáp páncélzata, de azért nekem ez egy kicsit sok volt, amikor először láttam. (mint a székely bácsi: na ezt azért mán nem hiszem...)
Na, hát sommásan ennyi.

Más: szomorúan olvastam, hogy az ALIEN rendezői változatát nem tervezik bemutatni kishazánkban. Indokolt valamit az Intercom?