zsele5 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 98
>>Tudod, de azért próbálkozol, csúsztatsz

Mivel az Index szellemiségéhez hozzátartozik egy kicsi Rejtő hőseinek karakteréből, gondoltam az utalás segít eligazodni az alkalmazott szleng köthetőségéről, ha már téves következtetésre jutottál korábban, mivel életkorhoz kötötted.
Egyszerűen szeretem.

>>És ettől még nem tartalak alacsonyabb szellemiségűnek

Ott, abban a szófordulatban a fiatalságra utalás egyuttal azt is jelentette. Részemről nincs gond. Volt riposzt és kész. Ha gondolod, folytathatjuk az erről szóló polémiát, hogy nem volt részedről szándékos sejtetés és a pszichikai nyomásgyakorlás igénye.

>>Talán csak nem azért, amiért Te minden baloldalit panelprolinak képzelsz, és ennek kapcsán azonosítod a nyolcosztályos színvonallal?

Tudnám ajánlani korábbi hozzászólásaimat, ahol a baloldalt, mint a társadalom felső dekádját kitevő elít és alsó, valóban lumpenként jellemezhető rétegek konglomerátumának mondtam.
Természetesen ez is sarkított, de benne van a válasz a felvetésedre.

>>Próbáld meg Te is ezt fordítva. Meglátod milyen érdekes érzés. Embertársaidat emberszámba venni.
(Jó, tudom, ez már túlzott elvárás. Bocs.)"

Igen erre akartam legyinteni. A magad részéről el tudnál képzelni egy-egy jobboldalit az elít tagjának(bár az a fránya első generációs diploma, meg gyerekszoba).
Mindemellett nem akarod belátni, hogy azok az alsóbb dekádok, a választási közösködés folytán bizony szorosan ott vannak a köreitekben. Sorsközösséget, valódit kellene, hogy vállaljatok velük, de nem fogjátok megtenni.:))
Következtzetésként kilóg a lóláb, ellenetek fognak fordulni.
Erre legyintettem, minek mondjam el másodszor.
Különben ez a dolog kísértetiesen emlékeztet a dzsentri tempóra.:)))
A parasztokkal ugye nem.
A koszos középosztálybeli kereskedőt ugyan kicsit, de rossz a pedigréje.

Előzmény: Ormossy (95)