Üdv !
Lüke kérdés ez a hol nyissunk bankszámlát. Ugyanis nem lehet rá egyszerű választ adni ... attól függ, mire akarod azt a számlát használni, mennyi pénzt tartasz rajta, milyen forgaloma lesz stb.
Jómagam az OTP-t semmiképp sem javaslom: bár találkoztam már néhány normális ügyintézőjükkel, de .. maga a rendszer abszulút nem ügyfél-centrikus. ( Szarnak rád, magyarul. ) Sehol másutt annyit még nem várakoztam, mint OTP-ben...
Sajnos nem tudom, hogy most épp hol milyenek a kamatfeltételek és a számlával kapcsolatos költségek:
- számlanyitási díj
- megbízások teljesítéséhez kapcsolódó díj ( valahány ezrelék illetve fix összeg )
- havi zárlati díj ( sok helyütt azt hazudják, hogy náluk ez nincs,holott csak más nevet adnak a gyereknek.. )
Ha csak a fizud felszedésére szánod, akkor leginkább a postát ajánlanám - vagy bármi olyan bankot, aminek a fiókja közel van a mindennapi útvonalaidhoz, és amit nyitvatartási időben bármikor macera nélkül fel tudsz keresni. ( Nekem eddig a kis takarékszövetkezetek jöttek be legjobban - ezek voltak a legrugalmasabb, legügyfélcentrikusabb helyek ... de haverjaim szeretik pld. a Konzumbankot, nekem pedig elfogadhatónak tűnt a KHB is... )
bye
Sics