Ilusta Creative Commons License 2003.09.17 0 0 18
Az enyém hosszabb történet...:))))
Szóval serdülő leánykakoromban a Fekete istván Állatvédő Egyesület kihelyezett egy menhelyet Zuglóba a Kacsóh Pongrácz út és a vasúti sínek közötti területre..akkor az még szabad terület volt...Ott ismerkedtem meg a barátnőm által egy Klári néni nevű hölggyel aki gondozta, főzött a kutyáknak és ellátta őket a lehetőségekhez képest földi jókkal. Mivel lehetett sétáltatni őket, kiválasztottam a "legcsúnyábbat", aki ágaskodva (ki voltak kötve 1-1 kutyaházhoz) próbált könyörögni egy kis simogatásért..Ezt a kutyát Pajtinak neveztem el, egy igazán "csúnya" airedale-keverék, ordas színű, szakállas, farokvégnélküli szuka volt..Kb 2 évig, mindennap vittem sétálni, haza, mindenhová...bár anyám nem engedte, hogy örökbe fogadjuk..:((( Klári néni örökbefogadta nekem, úgy hogy náluk lakott a kertesházban, de az enyém volt a kutya...később sajnos el kellett altatnia, mert olyan allergiás betegsége volt (bőrön jött ki mindig), hogy az orvos szerint gyógyíthatatlan volt...:((( Soha nem felejtem el Őt! Akkor megfogadtam, hogy menhelyi kutyám lesz. Nos ez nem volt ilyen egyszerű, amikor már férjjel az oldalamon kijelentettem, hogy márpedig nekem kutya kell! Ő nem engedte a menhelyit (mondván nem tudni az előéletét, hátha agresszív lesz, vagy bolond...stb.) Nem tehettem mást, ha kutyát akartam fajtatiszták közül kellett válogatnom..
Rengeteg szakkönyvet elolvastam, szinte kívűlről ismerem a világ összes kutyafajtáját, kívűlről-belülről..Háromra szűkitettem a kört: Óriás uszkár, boxer, vagy airedale terrier. Ezek közepes termetűek, ugyanakkor energikusak, tarthatók lakásban és sportosak is. Az uszkár végül kiesett az állandó szőrápolás miatt, valamint egy tenyésztő sem tudta megmondani nekem, hogy az általa tenyésztett uszkár szőre zsinóros, vagy fürtös?
A boxer végülis csak a nyálzása miatt esett ki, meg azért, mert hajlamos a rákra és emiatt nem túl hosszú életű..(bár vannak kivételek..)
Az airedale viszont minden tekintetben megfelelt. Elvan a lakásban is, évente 2x kell trimmeltetni, és (csak, ha nem kiállítási kutya), emiatt nem hullajtja a szőrét, ugyankkor jó idegzetű, kemény, és karakteres.
Így jutottam el Médikéhez, akit 6 hónapos korában vettünk meg, és olyan szuper jól nevelt kutya vált belőle, hogy csodájára jártak amerre mentünk..:)))
Ennek történetét az airedales topicban leírtam..:))
Sajnos idén júniusban elpusztult egy 3 éve lenyelt kislabda miatt :((((
Most van egy másik 4 hónapos airedale-szuka kölyök...ez tiszta idétlen még...:))))