Nohát! :)
Nagyon cuki a kis nyavalyás, különösen a második képen :))) Nem találod úgy, hogy a sün a tökéletes rajzfim-állat? Szinte semmit nem stilizálnak rajta, pont úgy néz ki a rajzfilmeken, mint élőben. (A szamár a másik ilyen :)
Én tavasz óta szereztem kettőt, de sose látom őket a kertben. Persze attól még lehet, hogy ott vannak, eléggé dzsungeles a komposzt körüli rész ahhoz, hogy még egy kisebb elefántot se lehessen könnyen észrevenni benne.
Az elsőt, képzeldel, pont a legutóbbi Sztár TVs tali után sikerült begyűjtenem: amikor mentem hazafelé éjszaka, átrohant előttem az úton. Felszedtem, hazavittem, bezsuppoltam a madárbirs alá. A másodikat ajándékba kaptam egy lelkes malacbarát ismerőstől, akinél szétverték a komposztdombot és új lakhelyet keresett a zállatnak. Arról van is képem, mert elengedtük bent a házban, ahol egy iramodással berohant a spájzba, ott a padlón álló, még lakatlan mini-üvegházba vette be magát. Kicsit be is szorult, elég nehézkesen ráztuk ki :) Ha megtalálom, hogy hova rakjam fel (a honlapom sajna megtelt), akkor majd meg is mutatom.
A süncsámcsogást imádom, ennél durvább már csak az, ahogy csörtet az aljnövényzetben. Volt egy olyan esetem, amikor kiránduláson este épp fogat mostam a sötétben, amikoris fogrém köpködés közben arra lettem figyelmes, hogy valami közelít, rettenetes csörtetéssel. Visítva rohantam be a faházba és közöltem a férjemmel, hogy én ugyan többet ki nem megyek, mert valami órási állat jön fölfelé a domboldalon. Erre a bátor férfiú kiment szemrevételezni és rövidesen harsány röhögés hallatszott be, hogy aszongya, gyere ki, nézd meg elemlámpával a szörnyű nagy állatot! Nos, az elemlámpa fényében egy sünmalac volt, afféle átmenet a gyerek és a süldő között, és erősen csodálkozva bámult, hogy hogy került ide ez a fény :)
Ha már közös pont, csodálom, hogy nem a Madáretetőt találtad meg: http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9088064&uq=410
(a múltkori talin láttam, hogy tele volt a fényképezőgép rozsdafarkúakkal). Az elejét érdemes nézni, oda tettem fel a legtöbb képet.