Gabeszka Creative Commons License 2003.09.16 0 0 123
bobus,
Egyetértek teljes mértékben, hogy az orvosnak merő kötelessége az én terhességemet maximális tudással végigkísérni, és a szülést profin levezetni a hét bármley napján és bármely órájában. Ha ezt flegmán teszi, rosszul, netán veszélyeztet, nemhogy nem adok hálapénzt, hanem feljelentem az osztályveztőnél, igazgatónál, ombudsmannál stb. Nekem pozitív élményeim voltak, az első gyerkőcnél pl. a kóházba jártam kontrollokra munkaidőben, mert közelebb volt, és nem is adtam pénzt. Ugyanúgy kedves volt.
De pl. amit Angi leírt, hát nem tudom meg bírnám-e állni, hogy ne köpjem szembe a következő találkozásnál, pesze tudom, kibicnek semmi se drága, és más az elhatáriozás és más a tett.
Nekem eddig tényleg szerencsém volt.
Csak olvasok orvosi híreket, ismerek néhány dokit, és tudom, hogy a másik oldal is máshogy látja.
Ha a pénzért mennek, miért baj? És egy bankár miért megy? Mert imádja a forgószéket??
Ha jól végzi a munkáját, kedvelik a betegei, sokat gyógyít és megvan abizalom, kapja csak meg azt az összeget, amit az állam nem tud adni. Ha meg csak pénzéhségért megy, végigbukdácsolja és sok hibát csinál, akkor kell fellépni a betegeknek.
Sajnos tényleg nem működik jól a szűrő, és itt is kellene teszt. De azért ahogy hallottam, sokan feladják az első 2-3 évben, mert nem bírják a terhelést, boncolást, gyakorlatot stb.

A rossz, lelketlen orvosoknak nincs mentség, őket ki kell szórni, és ahhoz itt mi vagyunk az első lépcsőfok.
g