Ep128 Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1007
"Tegnap vettem egy 1984-es (!) 5.25"-ös drive-ot, de 720k-ra nem tudtam formázni vele, de egyébként működik."
Az bizti 720K-s? (SDD?)
"Vettem még egy kisfloppy-t is 700-ért, azzal szuperül megy, meg kisebb helyet is foglal. Viszont csak B: meghajtónak hajlandó működni..."
Bizti nincs rajta jumper? Van, ahol el van dugva a nyák alá! Egyébként ezt "ÚGY" kell kiválasztani, (ha az ember lemezmeghajtót vesz) hogy OLYAT kell találni, ami BIZTOS jumper-elhető! (Meg kell nézni, mielőtt megveszi az ember...) Nekem is hónapokba telt anno,mire "D"-nek jumper -elhető 1.44 -es drive-or találtam.:-) Márkától is függ egyébként, pl. a Chinon (nem Canon!) vagy a Teac rendszerint jól alakítható "betűjelileg".
"Hogy lehetne megmondani az EXDOS-nak, hogy legyen az az A: meghatjó? "
Ha valóban NINCS rajra jumer, akkor sajnos sehogyan.
Jumper híján ő "nevezi el" a meghjtókat, ahogy jónak látja, és azt ki nem vered a fejéből.:-)
Karakterek:
Több féle magyar betűkészlet is fenn forgott anno, de az un. Hfont volt a legtutibb, és a legelterjedtebb! (Azért Hfont, mert Haluska Laci programjaiban szerepelt, ő írta!) Ezzel sosincs ékezet-béli probléma, a többit meg "el kell felejteni", csak "poénnak" jó. Nem, nincs abból más tudtommal, amit kérdeztél.
Előzmény: Povi_ (1006)