Zete Creative Commons License 2003.09.12 0 0 4396
Én meg ezúton is köszönöm még 1x a segítséget!

Az még kimaradt a beszámoló 2. részéből, hogy amikor elértem a Kohász Kéket, volt még egy utolsó kavar, ugyanis elindultam ugyan a jó irányba, de valahogy furcsán kanyargott a kék, és olyan érzésem támadt, mintha pont az ellenkező irányba, Bárna felé tartana! Ezért kb. 500 m után visszamentem a leérkezési helyre, megnézni a másik irányt is. De aztán egy kis tájolás után - a lenyugvó napot is felhasználva - rájöttem, hogy fölösleges volt visszamenni - aztán hajrá előre még 1x... Itt is próbáltalak hívni, de nem sikerült. Ekkor kezdtem felkészülni gondolatban arra, hogy nem tudok hazautazni. De aztán a végére mégis minden jól alakult.

A térképről:
Bár a 60 000-es lépték sem kellemes, de azért mégis a pontatlanság a legnagyobb gond. Ha legalább a meglévő feltüntettt utak pontosan lennének jelölve! Pl. amikor a sárga eléri a Kohász Kéket, a térkép alapján úgy tűnik, mintha azonnal keresztezné is. Ezzel szemben legalább 500 m-t együtt haladnak és csak utána ágazik el. 60 000-es léptékben is lehetne pontosan ábrázolni, de önmagában a 40 000-es lépték sem garancia. Hiába volt ilyen pl. a régi Bakony-Észak térkép, azzal sem ment sokra az ember (az újat még nem tudtam tesztelni).

A helyi szövetségnél nálatok igazi természtbarátok vannak ugyan és profi módon állnak hozzá, pontosan ismerik az utakat a táv és szintadatokat, de ettől a Cartographia K-M térképe még olyan amilyen. Vajon be fog-e záródni a kör egyszer? Eljutnak és felhasználódnak az infók ott ahol kellene?

Én mindenesetre addig is preparálom szorgalmasan a térképemet.

Előzmény: Múzsla (4393)