RatKid Creative Commons License 2003.09.10 0 0 712
voltam bent az otp-nél, tehát akkor:

elmondtam az ügyintézőnek megint előlről az egészet, hogy 4-en vagyunk, két pár, közös telek, társasház épülne, először a mi részünk, később a másik páré, ők is hitelből...vehetünk-e fel a párommal úgy hitelt, hogy a bank egyből utalja azt a kivitelező felé, ellentétben a gyakorlatban hallottakkal, mire ő elmondta, hogy igen, lehet üres telekre is már, kell, hogy ne széljegyen legyen a telek, hanem a tulajdoni lapon...

na itt jött egy kis zökkenő, amikor asszondja, hogy de önrésszel rendelkeznünk kell. :)
a sztorinak nincs még vége!
látta rajtam, hogy a qrva életbe már, azért kérdezem 20x is ezt az egészet, hogy kiderüljön végre, utalnak-e a bankok vagy nem önrész nélkül! úgyhogy asszodja, hogy várjak, mindjárt jön, kiszámol/nak vmit.

aztán visszajött egy papírral, amin kiszámolta/ták, hogy ugye ott lenne a telek 10 + a ráépülő házunk 10, tehát az 20, aminek csak a 80%-át kell venni, azaz 16-ot, ill. ennek a 70%-át, ami vmi kb. 11,5 milla volt, akkor asszondja: ÍGY ÖNRÉSZ SEM KELL!

még1x közösen összefoglaltuk tehát:), hogy ha összeházasodtam a párommal, megvan a tulajdoni lap, a ház terve, az építési engedély, a költségvetés, a földhivataltól mittomén már mi:), akkor ők utalni fogják ÖNRÉSZ NÉLKÜL a kivitelezőnek azt a kb. 30-40%-ot, amit azok megkövetelnek, utána értékbecslőkkel mindig felméreti a bank, hogy hol tartunk, és úgy utalja tovább a pénzt a kivivtelezőknek.

ne haragudjatok, ha hosszú voltam, de nem véletlenül tettem ezt! azt szerettem volna, ha ti a hallottak alapján válaszolnátok egy kérdésemre, ami hazafelé merült fel bennem ismét:) :
vajon a másik pár is felveheti majd így a hitelt, ha a közös telek egész összege már nálunk egyszer fedezetül szolgált?
20x elmondtam ezt a nőnek is, tehát nem hiszem, hogy nem így ötlötték ki azt, amit kiötöttek, de mégis félek, hogy ebből a későbbiekben gondok lehetnek. viszont az a tény nyugtat, hogy legalább a mi házunknak egyre nagyobb az esélye, hogy felépül :))))
aztán max beköltöznek hozzánk...úgyis teccik a leendőbeli sógorasszony :)