Ilyesmiből nekem bőven kijutott. Hála figyelmetlenségeimne, meg Szent Antalnak, aki köztudottan felügyel a gyámoltalanokra, és együgyűekre. :-)
Tavaly ősszel jöttünk haza a Balatonról egy barátnőmmel/sporttársammal. Előtte egy hétig tájfutó EB-t rendeztünk, ami azt jelentette, hogy kelés reggel ötkor, fekvés 11-12-kor, közben meg dolgoztunk a versenyirodán. Szóval nem voltunk valami fittek, de haza akartam jönni mindenképp a páromhoz. A lányt is azért hoztam csak, hogy legyen mellettem valaki az éjszakai vezetésnél, aki szóval tart. Éjfél után indultunk Sümegről, úgyhogy benne voltunk az éjszakában, mire felértünk Pestre. Közvetlenül az M1-M7 összefonódás előtt aludhattam el, csak arra ébredtem, hogy a lány visít, hogy Csokíííís! Abban a pillanatban felébredtem, elkezdtem persze ide-oda kapni a kormányt, de közben satufék is. Megjártam oda-vissza az összes sávot, majd megálltam a leállósáv és az árok közt a füvön. Bazi mázlim volt, hogy nem jött senki, nem mentem le az útról, és se nekünk, se a kocsinak nem lett semmi baja. Igaz, utána kitettem a lányt otthon, hazamentem, és még további másfél óráig nem bírtam elaludni. Jópofa dolog az adrenalin! Gyorsan jön, lassan megy. :-)
A másik most volt, a nyáron. Két napja vett kocsival autóztam hazafelé a 811-es és az 1-es úton. Szép komótosan, élveztem a napot, szelet, levett tetőt, szóval az az igazi "élet császára" fíling. Egyszercsak mögöttem megjelent egy piros Seat egy csajjal, szépen visszakapcsol, kielőz, elmegy. Mikor kiértem az 1-esre, látom, hogy a csaj megy a kapaszkodó sávban egy pótos Ifa mögött, ami dugig volt henger alakú szalmabálákkkal. Még néztem is, hogy milyen bazi magasra van rakva, de gondoltam, csak lekötötték jól. a másik, amit néztem, hogy a csajszi olyan határozottan ment el mellettem az előbb, most mit tököl 40-nel, amikor van előző sávja is. Nem láttam semmi extrát, idex ki, előzés megkezd. Abban a pillanatban megindultak a bálák az Ifáról. Egy az én sávomba, egy a pótkocsi mögé, a csaj felé. Kormány félre, át a szembejövő sávba, szerencsére nem jött senki. Nagy gáz, be az Ifa elé, de akkor már ő is észrevette, indexelt megállt. Nagy gáz nem lehetett volna (mondjuk meg nem halok), de ha a kétnapos (és 23 éves, hogy ne legyen alkatrész hozzá) autót összetöri, tuti kinyírom a hülyéjét. (A csaj orrát megaprította, mert neki nem volt hová menekülni a bálák elől.)
Egy hónapja meg egy német autópálya kereszteződésben tanultam meg, mi az az aquaplanning. Veszem a lóherét szépen, egyszercsak elkezd az autó úgy menni, ahogy ő akar, majd egy 180 fokos piruettel megáll. A mögöttem jövő egyrészt higgadt manus lehetett, másrészt gondolom az összes hárombetűs rövidítés (ABS, ASR, DDT, KGB) megvolt az Audijában, így gyönyörűen megcsinálta a rénszarvas tesztet, és az összetörésem nélkül távozott. Mák.
és ezzel nincs vége... :-)