dittt Creative Commons License 2003.09.05 0 0 371
Szia!

Korábbi írásomban írtam, hogy minket az idegenvezető úgy tájékoztatott, hogy italt nem lehet bevinni a szállodába. Ezt úgy értette, hogy láthatóan pl. reklámszatyorban nem. A sporttáskádba, hátizsákodba viszont nem néznek bele. Ráadásul van olyan szálloda pl. a Hotel Tropicana Palacio, ahol úgy be tudsz menni a hotelba, hogy nem kell a főbejáratot használnod. Bár pont ez az a szálloda, ahol all. inc. ellátás van, tehát itt nincs szükséged külön beszerzésre. Egyébként ha a Palma de Miretten gondolkodsz, akkor a fent említett hotelt is választhatod. Egyébként Egyiptomban megéri az all. inc. már csak az italok miatt is. A meleg miatt sok ital fogy. S az a kényelem, hogy akár a parton, akár a szállodában vagy csak el kell kérned az italt és elfogyasztanod (ugyan ez vacsoránál is)elég kényelmes dolog. Magadnak a parton nem tudod hidegen tartani az italt, hiába hűtötted be a szobádban a hotelen kívül vett vizet.
A büfé és a svédasztal megjelölés szerintem ugyanazt jelenti. Amikor nem azt veheted el amit akarsz, hanem ők szolgálják fel, az a menüválasztás. Ebben az esetben 2 max. 3 féle másodikból választhatsz. Bár ha tévednék, biztos lesz aki kijavít...
Visszatérve a Palma de Mirett hotelhez (nem tudom olvastad-e e-mail-emet), a partja tényleg nem túl nagy, de nem is mondható kicsinek, különösebb zsúfoltságot nem tapasztaltam. Egyébként fürdésre és napozásra át lehet sétálni a pár lépésre lévő szomszédos hotelba is. Egyébként a partjánál remekül lehet sznorkolni, mert a fürdésre alkalmas szakasz mellett közvetlenül korral-telep van, kristálytiszta vízzel. A mélység még kb. 300 m után sem haladja meg a térdigérést. A szállodákban lévő boltokban kapható műanyag talpú vízbe való cipő (egész barátségos áron), ezzel elég jól el lehet bóklászni a korallok között. Egyébként a szállodának két medencéje van, azt hiszem a honlap csak az egyiket mutatja. Az előnye lehet még a hotelnak, hogy nem magas a főépület sem, így elég barátságos és nem kell sokat lépcsőzni.
Ja. A napágyak. Szerintem csak a kép mutatja rosszul, de vannak napágyak és napernyők a parton és a medencénél is. Ezekért nem kell fizetni. Azt nem tudom, hogy adnak-e partra való törülközőt. A Tropicanaban adnak és annyiszor cseréled ki ahányszor igényed van rá.

Előzmény: piciszivem (368)