V Guerrieri Creative Commons License 2003.09.03 0 0 141
Budapest, szeptember 2., 21.40

Folytatódik a Városkapu-ügy...

Tegnap esti kiadásunkban beszámoltunk arról, hogy a Városkapu metrómegállónál a rendőrök összevertek egy szurkolót. Nos, kiderült hogy nem egy, hanem három drukkerről van szó, jelentkezett ugyanis az eset egyik szenvedő alanya, V. Gábor, aki a testével védte szurkolótársát a rendőri ütlegektől.
Az általa elmondottakat változtatás nélkül tesszük közzé...

- Nagyon aljas módon meggyaláztak minket ezek a mocskos rendőrök, azért használok többes számot, mert én is a szenvedő alanya voltam az esetnek. Délután három körül érkeztünk a Városkapuhoz, és kijöttünk a metróból az angyalföldi oldalon, aztán ott megálltunk. Társasággal voltunk, de velünk volt a barátnőm és a kislánya is, és a várakozásunknak az volt az oka, hogy a lányomra vártunk, aki két-három szerelvénnyel később érkezett volna, egyébként mindegyikünk rendelkezik a szurkolói kártyával.
Miközben a korlátnak támaszkodva várakoztunk, az egyik barátom éppen hétfőn ünnepelte a születésnapját, elkezdett kiabálni, hogy "Isten éltessen ott fenn, szegény Simon Tibi, egy napon születtünk!"
Ez nem tetszhetett az egyik rendőrnek, aki beszólt - amúgy csak Fradi-drukkerek és rendőrök voltak ott, előbbiek a Kis Popeye kocsmában söröztek -, hogy "Meddig siratjátok még a Simon-g...t, nekem is vipera a kedvenc állatom, mint annak az állatnak volt."
Zoli barátom ezt kikérte magának, és visszaszólt a rendőrnek: "Ne beszélj így Simonról, mert ő ember volt, nem úgy, mint ti..."
Mintha ez egy jeladás lett volna, lerohant bennünket az ott lévő 50 rendőr, és elkezdtek ütni minket, a lányokat szerencsére békén hagyták. Az egyik fiatal barátomat, a Janót úgy földhöz verték, hogy elesett, beverte a fejét a járda szélébe, és felnyílt a fejbőre, ömlött belőle a vér. De a rendőrök csak tovább verték, és amikor fölé hajoltam, hogy megvédjem, akkor mindegyikünket megbilincselték, és tovább vertek, még a földön fekvő emberekbe is belerúgtak.
Aztán bevittek mindannyiunkat az őrsre, de menet közben, az autóban is egyfolytában vertek minket és k...a anyáztak, bent pedig folytatódott minden. Ott is jellemtelen módon viselkedtek, hiszen akkor már "birtokon belül" voltak, és semmi nem indokolta, hogy ott is verjenek minket. Persze, egyéb megaláztatásokban is volt részünk, szó szerint "csicskáztattak" bennünket. Az elég rossz bőrben lévő Janót például még vécére sem engedték ki, és amikor emiatt kénytelen volt maga alá vizelni, akkor hypóval súroltatták fel vele az egész fogdát. Hoztak be újpestieket is a mellettünk lévő cellába, érdekes, őket minden további nélkül kiengedték vécére, minket amúgy éjfél előtt eresztettek haza.
Ma délután egyébként elmentem az orvoshoz, hogy látleletet csináltassak, vetettem, csütörtökön kapom meg a pontos eredményt, egyelőre zúzódásokat állapítottak meg, és a csuklómba vájódó bilincs nyomai még most is látszanak. Délelőtt a katonai ügyészségen voltunk, és természetesen feljelentést kívánunk tenni a történtek miatt, emellett kértük, hogy vizsgálják ki az ügyet. Az biztos, hogy a szurkolók részéről ott senki nem lépett fel erőszakosan, hiszen főleg fiatal lányok és nők volt, egyébként elmondom, hogy én 52 éves vagyok, és vén fejjel nyilván nem azért mentem oda, hogy huligánkodjak. Mi több: éppen azért alakítottuk meg a Green Family szurkolói csoportot, hogy bebizonyítsuk: együtt, a családdal is lehet meccsekre járni. A többi szurkolói csoport elfogadja ezt, jóban is vagyunk egymással, és a mi csapatunknak csak olyan lehet a tagja, aki valóban családostól jár ki a Fradi mérkőzéseire.
Persze tudjuk, hogy a feljelentés ellenére ezt is "elsikálják" majd, mint a Simon-ügyet. Megmondom egyébként őszintén: szerencse, hogy a lányom és a kisunokám még nem értek oda, mert ha ott vannak, akkor biztos, hogy megvédem őket, és nem tanúsítok olyan passzív magatartást. Ugyanakkor tiszteletteljesen megkérdezem a Szieben úrtól: mi értelme van így a szurkolói kártyának?

*

Honlapunk természetesen a rendőrségen is érdeklődött az eset felől. Kormos Endrétől, a BRFK sajtóügyeletesétől azt a választ kaptuk, hogy nem érkezett be jelentés ilyen incidensről, de ha valakinek ilyen jellegű panasza van, az tegyen feljelentést, és természetesen kivizsgálják az ügyet.