kiring Creative Commons License 2003.09.03 0 0 73
"Keressük meg együtt rá a választ".

Jó, de azért annak nem sok értelme van hogy „átvesszük” ugyan az anyagot, de a dolgok mégis tisztázatlanok maradnak. Mert egyrészt azt mondod – nem a vallásokon és vallási felekezeteken van a hangsúly, hanem Istenen – másrészt azt mondod - üdvözülni kizárólag csak Jézus Krisztuson keresztül lehet, az Istenhez vezető út egyedül csak a jézusi út. Ne beszéljünk most az ateistákról, hanem csak azokról, akiknek van (valamilyen nevű) Istene, de nincs Jézusa – és én megint azt kérdem – akkor azok nem kerülnek Istenhez? Ez így érdekes szituációt szül – akit Jézus vezet, az előtt nyitva Isten kapuja, akit nem Jézus vezet, az előtt zárva.... Akkor ezzel azt mondod, hogy a Mennyei Atyához kizárólag csak a keresztények jutnak. Vagy ezt még megtoldod Kálvin szavaival – csak a kiválasztottak. Kálvin gondolom nem volt jehovista, mert akkor mindjárt így írta volna – csak a 144.000.
Bár ez a feltevés még talán meg is felel a próféciának, amely Jézus titkos eljövetelét jelzi, amikor is az angyalok „elragadják” az egyházat. Gondolom ez a prófécia és ez az elragadtatás is csak a keresztényekre vonatkozik....
Ilyen megvilágításban akkor Isten (is) egy kirekesztő Isten.

De ha meg a másik kijelentésedet vesszük alapul, hogy nem a felekezet számít, hanem egyedül csak Isten, akkor meg Jézus nélkül is oda kell hogy találjunk Istenhez – hisz te is mondod – millió felekezet van, és nem minden felekezetnek, nem minden embernek van Jézusa – de minden hívő embernek van (valamilyen nevű) Istene.

Ezek után akkor esetleg így lehetne inkább mondani, pontosítani – KERESZTÉNY ember csak Jézuson keresztül jut Istenhez, a nem keresztény ember viszont valamilyen más módon, más úton.

Előzmény: actionman (72)