Szipolyka. Creative Commons License 2003.09.01 0 0 41
Ehh, ezek ellen csak egy Kalasnyikov segítene (egy? áááá...)

Volt régebben egy TMDA nevű anti-spam a szolgáltatómnál, na annál jobb és ötletesebb cuccal még nem találkoztam (sajnos levették, nem tudom, miért).
A TMDA lényege, hogy még a szerverről visszaküld egy megerősítés-kérelmet annak, aki az előfizetőnek mailt küld. Ha ezt a küldő leokézza, akkor a mail kézbesítésre kerül, a feladó pedig egy fehér listára, hogy a macera ne ismlétlődhessen meg. A fehér és a fekete lista, valamint egyéb szűrőfeltételek szerkeszthetők.
Namármost a spammelők 99,9%-a hamis e-mail címet használ, így a megerősítés-kérelmet sem kapják meg, a mailjük két hétig figyel a szerveren, aztán törlődik. Pofonegyszerű, és aki akar neked írni, az ír, a spammelők meg bekaphatják.
Akit érdekel, a www.tmda.net-en van a weboldaluk. Ja, és ingyenes, még mielőtt az a vád érne, hogy ügynökölök nekik.

Engem az ázsiai spammelők akasztanak ki, kb. heti száz levelet kapok tőlük, bizonyára egytől egyig nagyon érdekesek, kár, hogy már csak a karakterkészlet miatt se lehet őket elolvasni (nem beszélve alapvető nyelvi hiányosságokról :O).
Ellenük aránylag könnyű a védekezés, az e-mail szűrőjébe beírja az ember azt az egy-két nem-ascii kódolást (pl. charset=euc-kr, charset="euc-kr, charset=ks_c_, charset="ks_c_), oszt' húzás a kukába gyorsan.

A többieket üldöztem egy darabig (header-analízis, mail a szolgáltatónak stb.), de az pont annyi volt, mint halottnak a csók.
És sajnos játszik a lavina-effektus: ha egyszer a mailcímed bekerült a nagy spam-körforgásba, akkor annyi. Mert ezek a rohadékok körbeadják (jó pénzért). Istenem, hány Viagra-online store reklámot kapok egy héten... És hány ázsiai lányt kukkolhatnék meg férjjel/kutyával/másik nővel/kecskével/vibrátorral, hogy ne folytassam...

Ááááá, nincs ellenük védekezés, sajnos.