actionman Creative Commons License 2003.09.01 0 0 70
hogyan tudod azt elfogadni, feldolgozni, hogy valaki helyetted meghal?

Eleg konnyen. Mert azert (ha nem is vegleg), de en is meghalok. Jezus halala szukseges volt, mert az ember, bar meghal buneiert, de az megsem nyujt elegseges fedezetet.

Én elkövetem a büntényt, és akkor más azt helyrehozza.... Ez így teljesen értelmetlen...

Ha az emberen mulna az udvossege, mert hatalmaban lenne megvaltani onmagat, *akkor* igazad lenne. Azonban a bun ennel sokkal komolyabb dolog, az ember oldalarol egy athidalhatatlan szakadek, nem eleg ra az onsanyargatas, meg az egyen halala is keves. Ezert jott Isten "at a tuloldalrol", ezert kellett olyan valakinek meghalnia, akinek halala elegseges valtsag nem onmaga (mert Jezus buntelen volt), hanem minden valasztott bunos szamara.

Meg aztán az lealázó is - nem? Te tartozol egy nagy összeggel valakinek, és akkor jön egy más valaki, aki helyetted kifizeti az adósságot...

Ellenkezoleg, nagy megkonnyebbules! Ha nyakadba szakadt egy hatalmas adossag, amit nem birsz kifizetni, es mehetsz erte eleted vegeig az adosok bortonebe, de jon valaki, es azt mondja, atvallalom toled, akkor annak az embernek a lekotelezettje lettel. Es pont ez a helyzet a hivo keresztyen emberrel: Krisztus tulajdona lett.

ActionMan

Előzmény: kiring (68)