NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.30 0 0 40
Háj ogmios, Anti!

Egyáltalán nem gondolom, hogy csak az elméleti "kutatás" számit tudománynak. Fontos egy jó elmélet, egy modell, ami alapján a kisérleteket magyarázni lehet, majd pedig a különböző jelenségek, effektusok reprodukálásával a tudományból valami hsználható dolgot, pl atombombát tudunk gyártani. Az elmélet ugye elvileg megmondja, hogy milyen paramétereket kell tartanunk, ahhoz hogy a számunkra hasznos jelenséget megkapjuk, viszont ezt mindig kisérletekkel kell igazolni, az elmélet önmagában semmi. De megismétlem beszéljünk szigorúan a tudományról illetve a tudományosnak ugyan nem minősülő kutatókról és (egyelöre) hagyjuk a dolgok mérnöki oldalát, mivel mind az az elmélet amit a mérnökök használnak a tudománytól ered, ők már csak "végfelhasználók".

Anti Nomy!

Az oktatásról és rólam irott mondataidnak had ne kelljen pejorativ értelmet tulajdonitanom, és egy fajta személyeskedésbe belemennem.
Persze, én már csak beleültem a készbe, nem kellett kitalálnom semmit, és ahogy a mondás tartja egy kis kukac is jó messzire elláthat, feltéve ha egy óriás fejéről tekinget.
A példa még abban is áll, hogy ha te egy kis kukac vagy akkor senki nem tiltja meg, hogy akár messzebb láss az óriás feje tetejéről, mint az óriás maga, hacsak te nem érzed szükségét annak, hogy minden figyelmedet annak szenteld inkább, arra figyelj, amit az óriás mond. És ha ezen közben arról is el kivánsz feledkezni, hogy az óriás mondjuk úgy emberileg nem tökéletes, pl büdös a szája, az már végképp a te dolgod. Csak ebben az esetben nem igazán illik ugyan e-miatt másba belekötni.

Előzmény: ogmios (39)