NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.29 0 0 34
Anty Nomy, ogmios!

Ne csináljátok má' ennyi magaslabdát nem tudok leütni egyszerre. :)))

"Miért, Te a száz évvel ezelőtti tudósokat bugris disznóknak tartod?"

Ne kelljen már a pl Lord Kelvin, Einstein, meg a francia tudományos akadémia hirhedt kijelentéseit idéznem, pl az elektromágneses hullámokról, a meteorokról, levegőnél nehezebb tárgyakról, kvantum mech.ről miegymásról. Ezeket akkor nem azért mondták mert hogy később jó poén lesz a tankönyvekben,hogy ezek a nagy nevű emberek ilyen vicceseket is tudnak mondani.
Hanem mert ezek a nagynevű emberek ezt akkor halál komolyan gondolták. Akár az ifjabb kollégáik egzisztenciájáról is döntöttek asszerint, hogy a nekik tetsző vagy azzal ellenkező, de később igaznak bizonyuló állásponton voltak. (Mint ahogy most is ez a helyzet)

"Ne gondold azt, hogy a tudomány, vagy TUDOMÁNY csak alapkutatásból, és kozmogóniai elméletekből és parttalan vitákból áll. A tudomány 99 százaléka az a szürkén kulizó tudomány, ami nap mint nap kézzelfogható eredményeket ad, - persze csak az a része, amely az igaz elvekre és elméletekre támaszkodik. Amikor egy új dizelmotort, vagy mobiltelefont kell kifejleszteni, akkor nagyon hamar eldől, hogy mi az igaz és mi az ámítás, nem kell emberöltőkre és utókorra várni. Az egyik gyártó cég feljesztő csoportja lekörözi a másikat és kész. Vajon melyik, talán az amelyik ezoterikus alapokon kutat?"

Ogmios, ne keverjük már a szezonokat. Amiről beszélsz az a mérnöki "tudomány". Ez a topic nem erről szól.
Mint mérnöknek, anélkül, hogy ezt le becsülném, azt kell mondanom, hogy a jó mérnök szakembernek kb olyan érzékének kell lenie, mint annak a tizen éves srácnak aki lego elemekből, forma 1-es kocsit, űrrakétát, meg robotot épít. A mérnöknek is már meglevő, kipróbált, szakkönyvekben leírt, publikált, módszerekből, elemekből, anyagokból, kell összeépíteni egy már a tudomány által leírt és minden szempontból letesztelt effektust reprodukáló eszközt építenie. Csak semmi önfejűség, csak semmi kísérletezgetés!
De gondolj csak bele, hogy hoznhatná be a Mercédesz Magyarországra az új kocsiját, ha az általad elképzelt mágikus képességű mérnökeid valami örökmozgót építettek volna a motorjába, kb 10 évbe tellne amíg azt engedélyeztethetné! Nem hiszem hogy adhatna ennyi előnyt a konkurenciának