highlandfan Creative Commons License 2003.08.28 0 0 864
Nagyon jól éreztük magunkat, Kréta fantasztikus, még akkor is ha Malián van az ember szállása:))) Ha valaki járt ott, az gondolom egyetért abban, hogy Malia nem említhető egy lapon mondjuk Agios Nikolaos-al (hogy ne menjünk messzire példáért). Mi valami hasonló helyre vágytunk volna, Malia inkább azoknak való akik a nyaralást bulizással akarják tölteni, mint például az a rengeteg -többségében angol - fiatal akik esténként az új ismeretség és új "játszótársak" szerzése reményében ellepik a főutca kocsmáit. Jobb esetben ezt gyalogszerrel teszik, de sajnos a legtöbben inkább felülnek a bérelt járgányaikra ha már egyszer kifizették, és fel-alá száguldoznak a gyalogosokat kerülgetve. A főutcán pubok, gyorséttermek és motorkölcsönzők követik egymást, mindegyik előtt született angol próbálja beinvitálni az arra tévedőket. Nem akarom ám leszólni ezt a nyaralást, ennek is megvan a maga varázsa, mi ezt esetleg úgy élveztük volna, ha mondjuk máshol szállunk meg, és egy napra átruccanunk ide bulizni.
A szállodánkkal nem volt baj, egy-két extra költségtől eltekintve, amivel megleptek bennünket érkezéskor: se a hűtő, se a légkondi nem volt benne az eredeti árban, mindegyikért külön kellett fizetni, de lehet, hogy ez más hotelekben is így van. Összességében ezekkel nem voltunk megelégedve, szerintünk az iroda elmondhatta volna itthon, hogy Malia egy ilyen hely, akkor valószínűleg nem megyünk oda. Az irodánk az ITB Hellas volt egyébként. Egy nagyon segítőkész és kedves görög származású hölgynél fizettük be az utat, és a fentiektől eltekintve azt kaptuk amire számítani lehetett.
Igyekeztünk minél többet utazni, béreltünk autót, megnéztük a topiklátogatók által ajánlott helyeket, amiket kényelmesen el lehetett érni Maliáról, a nyugati részt pedig átraktuk jövő nyárra. Üdv: h