Zsebenczy Klopédia Creative Commons License 2003.08.27 0 0 266
A mai nyertes talán ez:

A Nagy-Románia Párt perelne Ceausescu megölése miatt
2003. augusztus 27. 9:55

MNO
A Nagy-Románia Pártnak szándékában áll beperelni a román államot Nicolae Ceausescu lelövése miatt, panasza megfogalmazása során a párt a diktátor vádiratát veszi alapul.

"Három vádpont alapján ítélték el a Ceausescu házaspárt, amely közül az egyik arra vonatkozott, hogy Nicolae és Elena Ceausescu megpróbált elmenekülni az országból egymillió dollárral. Tudni szeretnénk, mi történt a pénzösszeggel" - szögezte le Pop a politikai alakulat Maros megyei szenátora. Dumitru Pop közölte, a PRM már interpellált a parlamentben az egymillió dollár ügyében, amely szerepel a diktátor házaspár vádiratában.

"Írásban kaptunk választ Mihai Tanasescu pénzügyminisztertől, amely megdöbbenést váltott ki bennünk. Ebben ugyanis az szerepel, hogy ez az összeg tulajdonképpen nem létezik" - jelentette ki Dumitru Pop. Az ellenzéki szenátor úgy véli, amennyiben a pénzügyminiszter igazat mond, abból az következik, hogy a vádpontok egyike hamis volt. "A bizonyítékok hiánya a Ceausescu házaspár perében elegendő indok arra, hogy bepereljük a román államot, amiért elítélte, és kivégeztette a volt diktátort". (Népújság, WestelPress/uno.hu)


:)