Hitet Lenke Creative Commons License 2003.08.27 0 0 106
Hogy a vilag miert teremtetett, azt a Teremtotol kellene megkerdezni,

És megkérdezted már?

leirom Neked az utat, azt az utat, melyen megtapasztalhatod, hogy nem csak a foldi emberi latasmod letezik, az utat, mellyel kepes lehetsz megerteni azt, hogy miert vagyunk mi emberi szellemek betéve e létezésbe

Kétkedve, de kiváncsian vártam.

Mint tudod, az igaz tudas utja a hittol a meggyozodeshez vezet.

Ezt nem tudtam. Mi igazolja ezt az állitást?

Az igazan tudo ember kicsinek erzi magat az elott a Nagysag elott, melynek nyomaira a tudova valas folyamataban ratalal.

Elszomoritó. Úgy tünik közelében sem vagyok az igazán tudásnak. Biztos rossz irányba indultam, mert még egy hangya óriás mivoltán is ámulatba esek. Valahogy semmilyen viszonylatban sem sikerül elérnem, hogy kicsinek érezzem magam.
Biztos vagy benne, hogy ez alapfeltétel?

Igy valik alazatossa s elveszti onhittseget, mely az emberi szellemet fogva tartja. Mert az emberi szellem a tudova valas folyamataban szabadda valik es folfele emelkedik.

Én látok csak ellentmondást, vagy tényleg van? Most akkor a lefelé a felfelé?

A nagy hibat ott koveti el az ember, ahogyan a szellemi tudast keresi. Ugrasszeruen szeretne eloretorni ahelyett hogy nyugodtan, biztos lepesekkel aprankent haladna elore. Alig eszlel valamit, maris a legmagasabb dolgok irant kerdezoskodik, melyek az emberi szellem felfogokepessegen tul vannak. Ezzel gyakorlatilag le is benitja onmagat. S mivel elbatortalanodik, haragos lesz, vegul ellensegeskedesbe csap at, mert keptelen a nyomaszto folismerestol szabadulni, hogy keptelen volt a szellemisegben valami erteket talalni. Ez sajat tehetetlensegenek tudata, mellyel nyiltan bevallja korlatait.

Ott lehet a bibi, hogy még sosem talákoztam "az ember"-rel. Igy fogalmam nincs Ő hol és miben követi el a hibát. Viszont szivesen elbeszélgetnék vele. Bemutatnál?

Az emberi Szellemben nincs guny es megvetes, ahol tudasra tett szert.

Mert? Hová lesz? Mitől múlik el?

Az elet egy tanulasi folyamat mint sok helyen mar olvashattad. Az elet egy komplett uzenetkozvetitesi folyamat, mely az elsotol az utolsoig egy kerek egeszet alkot, melyben minden resznek meg van a maga letjogosultsaga, folytonossága és fontossaga.

Hoppá! Akkor a tudó ember eszerint senem kerek, senem egész, mert hiányzik belőle a létjogosult és fontos guny és megvetés. Persze lehet, hogy nem szükséges egésznek lenni.

Kikerulni az apro lepeseket azzal jar, hogy a szellem figyelme lanyhul, nem kepes eleven valosagga alakitani a szellem erettsegi szintjen kapott uzeneteket, igy a felszinen reked es soha nem lesz kepes bejarni a raszabott utat, teljesiteni a feladatot.

Engem izgat ez a "érettségi szint". Honnan tudhatjuk, hogy mik az érés állomásai? Ki érettebb és ki zöldebb?

Ki szabta ki ezt az utat, amit elvileg be kell járni?

A kapott uzenetek minden szavat at kell elni s tetté kell alakitani a foldi vandorlas folyaman.

Hogy lehet nem átélni? Miféle mód és lehetőség van arra, hogy bárki is képes legyen önmagából, önnön teljességéből kilépni?

Ha ezt egy emberi szellem vegig kepes vinni, egy ponton tul soha tobbe nem tesz fol ilyen kerdeseket, mert tudova valik, olyan tudová, mellyé az emberi szellem valaha is kepesse tud valni ...

Te már végigvitted? Mi a vége?

Tevedes azt hinni, hogy az ilyen kerdesfelvetes inkabb hangsulyozza az eros vágyat a keresés után. Nem tobb ez, mint egy olyan gyermek, aki futoversenyre nevez be, s még egyáltalán nem tanult meg futni.

? Egy kérdés az kérdés. Általában azt hangsulyozza, hogy a kérdés feltevője kiváncsi a másik ember által adott válaszra.

Foldi eletunk minden egyes uzenete egyetlen egesz, oszthatatlan, mint a teremtes torvenyei. Ezeket az uzeneteket a bensoben élôvé, elevenné kell tenni, at kell beszelni hogy azutan bentrol kifele eletté alakulhasson át.

Ezt meg úgy ahogy van nem értem.

Eddigi válaszaidat köszönve várom a többit.

Előzmény: babujaju (103)