Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 13
egyrészt nem hiszem, hogy mindig a kereszténység ellen. Valszeg ugyanígy, vagy még inkább így gondolják a muzulmánok, ahogy a világ fejlődik, változik, a dogmatikus, megkövesedett tanok pedig fokozatosan háttérbe szorulnak, kénytelenek felülvizsgálni évszázadokig megkérdőjelezhetetlen tanításaikat.
Ha nem így tesznek - és ezt felismerték - akkor menthetetlenül eltűnnek a történelem süllyesztőjében.
Nem a vallás, az istenhit (az valszeg az ember eredője), hanem azok az egyházak, amelyek nem képesek autentikus válaszokat adni követőiknek (képzeld el ha a katolikus egyház még mindig, az űrhajózás korszakában is kötné magát a Földközéppontú viágegyetem nézetéhez...., kicsit nevetséges lenne, nem ?), vagy olyan tanokat hirdetnének amelyek nyilvánvalóan ellentétesek a valóságban tapasztaltakkal.

Kár tehát abban ringatni magatokat, hogy a kereszténység a kiszemelt áldozat, a célpont. Valójában ilyen kihívásokkal, sőt hamisításokkal minden vallásnak, egyháznak szembe kell néznie.

nota bene a szektákat sem terjesztik, nem egy központi akarat, vagy összeesküvés hozza létre őket, hanem a vallásszabadság - történelmi egyházak számára oly fájdalmas - elterjedése. Bizony a monopólium mexűnt. Ennek minden előnyével és hártányával.

nota bene 2 :-) én úgy tudom, hogy a torinói lepel közelében a tűz a templomban folyó felújítási munkálatok alatt keletkezett. De akár így van akár nem, egy őrüt a Mona Lisát is meg akarta rongálni. És akkor az mit bizonyít ?
Mona Lisa ellenes összeesküvést ?
:-)

Előzmény: ballib_a (12)