CHriS Creative Commons License 2003.08.26 0 0 91
Az első gázspraymet 1991 vettem és KO! 5001-es volt. Elég nagy nyomással jött ki a gáz belőle ezért szerintem elég közkedvelt volt.
Utána jöttek be a sokszám+1-esek. Az első ilyen ha jól tudom a 10001-es volt. Ennek már nem volt olyan nagy nyomása, de viszont erősebb és másabb volt a hatóanyaga. Ja és a szórófej is másabb kialakítású volt.
Gyakorlati tapasztalataim: Nálam eddig kétszer került sor a használatára. Egyik alkalommal egy nagy termetű fickó akart elverni, mert úgy tartotta kedve vagy mert nem voltam neki szimpatikus. Megfogta a kabátomat, mire én úgy 30cm-ről arcon fújtam a 10001-esemmel. A hatás várakozáson felüli volt. A fickó mint a rongybaba, úgy esett össze. Úgy rugdostam le magamról, ugyanis rám esett... Elmondások szerint vagy 1 órán kersztül fetrengett a porban, mire el tudott vánszorogni.

A második önvédelmi akcióm során egy 24 év körüli srácot fújtam le kb. 3 méterről szintén a 10001-essel. A srác, mintha ló rúgta volna mellkason úgy esett hátra. A permetből a mellette álló barátai is kaptak egy kicsit. A srác egyébként most már előre köszön nekem.