babujaju Creative Commons License 2003.08.26 0 0 103
Hitet Lenke Kedves, igen nagy zavarba hoztal engemet ezzel a par mondatoddal. Nem a kerdesfeltevessel, hanem amit az elejen irtal, mert arra meltatlan vagyok. Kerlek tisztelettel, ne irj ilyet rolam, mert szegyenemben belezuhanok a foldbe... :)

Nos miért a teremtett világ?
Hogy a vilag miert teremtetett, azt a Teremtotol kellene megkerdezni, de mivel nem akarom hogy mar azonnal legyints a valaszomra, leirom Neked az utat, azt az utat, melyen megtapasztalhatod, hogy nem csak a foldi emberi latasmod letezik, az utat, mellyel kepes lehetsz megerteni azt, hogy miert vagyunk mi emberi szellemek betéve e létezésbe. A kerdest tehat modositom picit mert nem vagyok A Teremto, de amit tudok, azt szivesen megosztom Veled...., mert nagyon nagyra ertekelem erdeklodesedet...
Tehat miert vagyunk itt a foldi letezesben?

A válaszom roviden az, hogy a teremtett világ, foldi vilag az ember szamara tobbek kozott azert van, hogy egy fejlodesi fokon soha tobbet ne tegyen fel ilyen es ehhez hasonlo kerdeseket.

Most picit reszletesebben:
Mint tudod, az igaz tudas utja a hittol a meggyozodeshez vezet. Az igazan tudo ember kicsinek erzi magat az elott a Nagysag elott, melynek nyomaira a tudova valas folyamataban ratalal. Igy valik alazatossa s elveszti onhittseget, mely az emberi szellemet fogva tartja. Mert az emberi szellem a tudova valas folyamataban szabadda valik es folfele emelkedik.

A nagy hibat ott koveti el az ember, ahogyan a szellemi tudast keresi. Ugrasszeruen szeretne eloretorni ahelyett hogy nyugodtan, biztos lepesekkel aprankent haladna elore. Alig eszlel valamit, maris a legmagasabb dolgok irant kerdezoskodik, melyek az emberi szellem felfogokepessegen tul vannak. Ezzel gyakorlatilag le is benitja onmagat. S mivel elbatortalanodik, haragos lesz, vegul ellensegeskedesbe csap at, mert keptelen a nyomaszto folismerestol szabadulni, hogy keptelen volt a szellemisegben valami erteket talalni. Ez sajat tehetetlensegenek tudata, mellyel nyiltan bevallja korlatait. Minden guny es harag elkeseredesbol fakad, egyfajta tehetetlenseg es alkalmatlansag megnyilvanulasa.
Az emberi Szellemben nincs guny es megvetes, ahol tudasra tett szert.

A felelem a legnagyobb oka annak, hogy a foldi ember szelleme ezekhez az eszkozokhoz folyamodik. Az emberi szellem lusta. A segitseget is sajat meghatarozasa alapjan probalja kikovetelni a Létezésbôl. Az is szellemi lustasag, ha a szellemi ebredes kezdeti szakaszaban ugrasszeruen a legmagasabb dolgok irant indul meg a kerdezoskodes. Hogy miert? Mert mar a kezdet kezdeten az ember azt akarja latni, hogy vajon megeri a megtenni az utat a szellem szuk osvenyen. Megeri e a faradalmakat felvallalni...

Az elet egy tanulasi folyamat mint sok helyen mar olvashattad. Az elet egy komplett uzenetkozvetitesi folyamat, mely az elsotol az utolsoig egy kerek egeszet alkot, melyben minden resznek meg van a maga letjogosultsaga, folytonossága és fontossaga. Kikerulni az apro lepeseket azzal jar, hogy a szellem figyelme lanyhul, nem kepes eleven valosagga alakitani a szellem erettsegi szintjen kapott uzeneteket, igy a felszinen reked es soha nem lesz kepes bejarni a raszabott utat, teljesiteni a feladatot. A kapott uzenetek minden szavat at kell elni s tetté kell alakitani a foldi vandorlas folyaman. Ha ezt egy emberi szellem vegig kepes vinni, egy ponton tul soha tobbe nem tesz fol ilyen kerdeseket, mert tudova valik, olyan tudová, mellyé az emberi szellem valaha is kepesse tud valni ...
Tevedes azt hinni, hogy az ilyen kerdesfelvetes inkabb hangsulyozza az eros vágyat a keresés után. Nem tobb ez, mint egy olyan gyermek, aki futoversenyre nevez be, s még egyáltalán nem tanult meg futni. Foldi eletunk minden egyes uzenete egyetlen egesz, oszthatatlan, mint a teremtes torvenyei. Ezeket az uzeneteket a bensoben élôvé, elevenné kell tenni, at kell beszelni hogy azutan bentrol kifele eletté alakulhasson át.

Szeretettel: Bab

Előzmény: Hitet Lenke (89)