V Guerrieri Creative Commons License 2003.08.25 0 0 647
A Serie A sem rajtol?

NS, 2003-08-23

Immár hivatalos, hogy augusztus 30-án, szombaton nem kezdődik el a másodosztályú bajnokság.


Pénteken Milánóban üléseztek a Serie B-s klubok képviselői, és 19 igen szavazattal, egy tartózkodással (Como) úgy döntöttek, hogy felfüggesztik részvételüket a 2003–2004-es bajnokságban és az Olasz Kupában is (amelyben ezen a hét végén játszották volna le a második fordulót). Sőt, az Atalanta kezdeményezésére azt is bejelentették, hogy a krízis végéig nem engedik el játékosaikat a korosztályos válogatottakba.
Mint ismeretes, a második liga egyesületei azon háborodtak fel, hogy a szövetség tíz nappal a bajnoki rajt előtt 20-ról 24 csapatosra bővítette a létszámot, így vágva át a Catania-ügy által okozott gordiuszi csomót.
Gianni Petrucci, a labdarúgó-szövetséget felügyelő Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke már korábban jelezte, hogy kemény megtorlásra számíthatnak a klubok, ha augusztus 30-án nem kezdődik el a pontvadászat, úgyhogy most mindenki kíváncsian várja, hogy mi lesz a CONI ellenlépése az egyre harciasabb légkörben.
Időközben Luigi Corioni, az első osztályú Brescia elnöke kijelentette: "Szerintem szolidaritásból a Serie A-nak sem kellene elindulnia, mert a profiliga így lenne egységes a szövetség igazságtalan döntése elleni harcban. A szövetség legfeljebb huszonegy csapatosra bővíthette volna a bajnokságot, semmiképpen sem huszonnégyesre.”
A szövetség képviselői értetlenül állnak a klubok harciassága előtt: "Sajnáljuk, ami történt, mert okosabb lett volna elkezdeni a bajnokságot, és esetleg akkor leállni, ha bebizonyosodik, hogy huszonnégy csapat valóban túl sok. A kluboknak pedig nincs joguk visszatartani a játékosokat a válogatottól. Egy biztos: mi nem hátrálunk meg.”