alternative Creative Commons License 2003.08.23 0 0 79
kedves babu!
Sajnos régen olvashattalak, és mivel a nyári szünet miatt a fórumból is hiényzik a valódi értők sokasága, hát elég siralmas a szinvonal. Vigasz az, hogy nem sikára szeptember, és talán az is, hogy írsz máskor is, hogy legyen miről gondolkodni. Ez az írásod megint rendkivül gondolatébresztő, és elgondolkodtató. Többször elolvastam, szerintem logikus és hibátlan eszmefuttatás a relativizmus, a szubjektiv idealizmus jegyében. Manapság azonban sem a dolgok relatív dolga, sem a szubjektív ideakizmus lelket melengető eszmeisége nem elfogadott sok ember számára. Amint látod itt is mindenki abszolut "igazságokat", abszolut rögeszméket irogat. Mindenki azt gondolja hogy a megfoghatatlan objektivitás jegyében kell nyilatkoznia, és senki nem tudja itt felfogni, hogy nem szégyen annak lenni ami vagyunk:szubjektumok, és ha szerencsénk van még idealisták is mindazon folyamatok ellenére, melyek a világban zajlanak.
A fórumoin mindenki a teljes "bizononyosság" birtokosának érzi magát, és ez olyan szánalmas. Egymásba kést mártanak, pedig legfőképpen a keresztyéni hithez tartózónak vallják magukat. Ebben a szerencsétlen konstellációban sem hagyhatom ki, hogy a sekélyes cinikusok, és értetlenek (akik meg nem értett irásokra vélnek reagálni) milyen szánalmasak. De tudom, ha nem ez lenne az emberiségnek megfelelő statisztikus átlag, nem fetrengne a világ tudatlanságban, meg nem értésben, és lelki, fizikai terrorban, gyilkolásban. A félismeretekre alapozott vélt tudásnál (a buta okoskodásnál) nincs semmi mi taszítóbb lenne. Bizony az emberek nem keresni és látni, és érezni akarnak, saját filózófiájuk megalkotása érdekében, hanem azzal vannak elfoglalva, hogy a rég kitalált és elavult elméleteken, tanokon, dogmákon rágódjanak és veszekedjenek. Sokaknak elég a létfenntartás gondja, és igazán nem meglepő, hogy számtalanszor elhangzik a fórumon, hogy aki saját elméleteiről ir, saját gondolataiból, tapasztalataiból indul ki, és sajátos következtetéseket von le, az bolond. Csak az szent ami írva vagyon...pfujjj.
Mert ugyan nem tudom, Kant miért tekintélyesebb mint egy mai ember aki ismeri Kantot, és még az utána következőket is valamint nyitott szemmel és legfőképpen nyitott szívvel él a világban.

Amit big4-nek az első szakaszban írsz, igaz és való. A garanciák a "biztos dolgok" az elmélkedés gyilkosai. Az emberek a félkész vagy kész konyhai termékekre vágynak. Azzal nem kell bajlódni, csak fel kell melegíteni és lehet zabálni.

Tényleg számtalanszor elhangzott a mikrokozmosz és kozmosz sajátos és egylényegűfelvetése, látod mégis figyelmeztetni kell őket "ne a világbanélj, hanem hagyd, hogy a világ éljen benned"...gyanítom hiába írodf le, mert nem értik.

Abban is igazad van, hogy a tudat oktalan dolgokkal való táplálása mennyire értelmetlen, mert megtelik az edényed, és nem tudsz venni a következő fogásból".

Az értelem megértése sok embernek legalább olyan nehéz lecke, mint elhordani a Gellért-hegyet.

És azért a vákuumért külön hálá
s vagyok, mert sokan itt azt gondolják a hit és a nemhit az érem két oldala, ami félelmetes tévedése az itt gyártott "elméleteknek"

A szocreál kihunyt a művészetekből, de termékei a "papir...(akárkik)" a "kétdomenziósok" itt vannak közöttünk.

Előzmény: babujaju (76)