-boneheaD- Creative Commons License 2003.08.23 0 0 137
>Óóó, ez nagyon elképzelhet? dolog, pont azért mivel a kihalás szélén áll a faj, és így is meg akarják hosszabítani a túlélésüket.

Igen, erre már én is gondoltam, de vhogy mégis sántít - számomra, hangsúlyozom. Mindegy.

>Hát épp ez a poén. ? már a történet kezdete el?tt odakülték, nyilván ugyanaz a hiba jött el? az id?gépben mint cole esetében is.

És ez biztos? Mármint: van rá konkrét utalás, h ott szerezte a sebet a VH-ban? Szerezhette máshol is...

>Állítólag a hivatalos Universal DVD pack-ban is benne foglaltatik a történet. Meg van valakinek? Illetve meg szeretném kérdezni ohgy a magyar DVD milyen, milyen extrák, stb, mert mostanában tervezem megvenni.

Nekem megvan, Universal, Extra változat. A történet mondjuk nincs benne, de ami van:
Így készült [87 perc!], Előzetes, Audiokommentár a rendező és a producer közreműködésével, A forgatásról, Filmográfiák.
[ill. az audio: angol, spanyol, olasz - érdekes ezen a nyelven meghallgatni Goines alapból is pörgős dumáját :] - Dolby Digital]

>Ha a történetet úgy nézzük, hogy Cole tényleg csak egy ?rült, és nincs semmiféle id?utazás, akkor képzelgéseiben az id?gép kétszeres is szimbolizálná a gyógyulni akarását - egyrészt mert az id?gép olyan mint a computer-tomográf, amivel az agykárosodást szokták feltérképezni, másrészt mert cole az id?gép segítségével tér mindig vissza Kathryn-hez, a "normális" világba.

Érdekes meglátás, de jól hangzik.

>Biztos lehetsz benne, egyrészt Gilliaméletm?vét tanulmányozva, másrészt meg pl a Peoples-testvérek írták a Blade Runner
forgatókönyvét is.

Ha már életmű, off ugyan, de szót ejthetnénk TG munkásságáról, a 12 majmon kívül is. Én a Félelem és reszketés Las Vegasban-t láttam tőle - gondolom ismered, teljesen betépett, narkós fazonokról szóló totális káosz :], nekem nem igazán tetszett. Oké, a képi világ passzol a sztorihoz, meg van pár érdeme, de olyan semmilyen szvsz az egész.
Aztán, ment egyszer a Halászkirály legendája a tv2-n, elkezdtem nézni, de talán a feléig jutottam. Pfffff......
A Brazilt meg, bár érdekelne, még nem sikerült megszerezni.

Előzmény: körömpörkölt (136)