Köszi!
Mindent próbáltam már a help után, csak a zt -t nem. Hogy miért? Nem tudom, pedig annyira kézenfekvő...(este majd próbálkozom)
Van egy másik gondom is, lehet ezt már csak így fórumozgatva nem lehet megoldani, de hátha.
Alapból 1 TEAC FD-vel meg egy házilagos EXDOS kártyával dolgozom. Bent a cégnél van egy ősrégi 486-os 5.25-ös floppyval, ami DOS alatt kiválóan olvasta az EP 720-as lemezeit. Sőt backup-nak is megfelelt, mert az EP-vel formázott lemezre visszaírhattam a wincsijén tárolt progikat. Nemrég óta van otthon is PC-m (Compaq Deskpro PII400), ígyhát az azóta totál szétszedett 486-osból hazamentettem az 5.25-ös drive-ot. Viszont akárhogy is próbálkozom nem tudom rávenni a tökéletes lemez írásra-olvasásra: nem tudja a lemez teljes tartalmát beolvasni, az EP-vel frissen 360/720-ra formázott lemezre meg nem tud több fájlt kiírni (pl. egy könyvtárban van 2 fájl össz.16301 bájttal, azt kiírja, de a következő könyvtárt már csak létrehozza és "sector not fond"-al elhajt!
A PC a BIOS-ában 5.25/1,2M és 360K-t is próbáltam, de mindig ugyanaz van.
Az FD jumpereit meg nem bántottam ugyanúgy állnak mint amikor a benti 486-ossal működött. Mondjuk nem is bántanám, mert nincs leírásom hozzá, meg nem is tudom mit jelentenek. Sejtem be lehet állítani az FD betűjelét, de....
Nos van egy 4 pár, egy másfél pár meg egy 7 pár jumper:
4 3 2 1 (DS1-DS4,a DS2 van kötve)
o o x o
o o x o
5 6 7 (5-6 van kötve)
x x o
8 9 10 11 12 13 14 (DA, HA, DC, RDY, AT, AX, MS)
x o x o x o o (a 8,10,12 van kötve)
x o x o x o o
Már majd minden kombinációt kipróbáltam, de nem akar összejönni.
Tudom PC-s probléma, de hátha valakinek van ötlete, netán használ Panasonic JU 475-5 típ. FD-t.
Köszönettel.