Yag. Creative Commons License 2003.08.19 0 0 41
Üdv minden medencésnek!

Végig olvastam a topicot és halottam pár érdekes és használható dolgot. ))
Én nem vagyok ugyan medence tulajdonos még :)) De szeretnék, és én is járok kelek a neten infókat gyüjtve, hogy mobil vagy épített legyen e a kicsike. Hajlok az olcsóbb felé , de a szívem a telepítettet szeretné. Meg a párom is. Mivel már pár barának is van, látom hogy én sem fogom megúszni. Az egyik családi barátoméknak is pont ilyen ovális kerti lubickolójuk van. Náluk is durrant a víz és jöttek az algák. Aztán fordultunk egy medencés cégnél, akik felhomályosítottak minket, hogy tök jó hogy a corában lehet kapni medenét, mert végre van olcsóbb megoldás is, csak azt felejtik el, hogy a hozzá adott szivattyú kapacitása nem éppen arra vagyon szabva méretileg. (10m3?) Ergó nem tiszta a víz. Egyértelmű nagyobb kapacitású szivattyú beszerzését javallották. Emellett a klór tablettát amit a vízbe usztatva egy kis tölcsér szerü valamiben lehet adagolni. Ha valaki belemegy kiveszi, ha vége a lubicknak akkor beteszi. Ez lassan olddó klór. Persze Ph-+ról ök is gazsoláltak de mivel nem az Én kertemben van a medence ezért ennek az arányát nem ismerem.
Ja, a poén. Kijöttek , szereltek, és azóta természetesen tiszta a víz. Persze ez tanulság volt és egy kis kiadástöbblet de legalább tiszta a víz. Persze jól néztek volna ki ha utána még mindig problémás lett volna a víz. :)
Ötlet . Próbálta valak már a H2O2 ? Úgy tudom, hogy a hidrogénperoxid baróra jól oxidál és nem vegyszer tipusú vegyszer pl. klór.Persze én ezt sem innám meg mert lehet hogy nem használ, de 2óra alatt vizzé bomlik,(H2O) közben meg lenyomja az opálosodást, algát. Megelőzésre is alkalmas.
Az árát nem tom most pontosan mert halottam már 1000 ft/liter és 300Ft/liter áron is. De ha kell meg tudom kérdezni.

Nem kerti mobil medencékhez (csempés telepített)meg már vannak olyan vízkezelő egységek amik vegyszer nélkül kezelnek. Aktív oxigénnel meg uv fénnyel, és ózon is van benne. Előnye, hogy nem kell hozzá - többé (?)- semmilyen vegyszer. Karbantartást különösebben nem igényel és csendes. Egy másik családi barátoknál ez van. És ott nincs a víznek klór szaga :))) Olyan tiszta hogy akár iható is. Én elöször szkeptikusan fogadtam, mi az hogy nem kell fertőtlenítő szer. És a bacik meg a minden ami kicsi? Aztán az eredmény és a tények meggyözött nameg az elméleti működés amit elmondtak róla. A gyerekek imádják! Nem csoda, szegények érzékey bőre nem szárad ki és pikkelyesedik. Ezt magam mértem le a csemetén amikor családi pikniken voltunk náluk és lubickolt a gyerek sereg. Fiamnak exémás a bőre és klóros vízben fürdés után olyan lesz az arca, mint a teknős békának, meg a könyöke-térde is kiszárad. Ott meg semmi. Szerintem a klór hiányzott. Vagy valami más vegyszer. Az uszodában rendszeresen ez volt a baj. Azóta nem szeret járni uszásra a gyerek. Kár pedig vehetne az uszoda is ilyen vegyszermentes kütyüt és több gyerek tudna uszni járni. Hát amennyi bőrproblémás gyerek van nem ?

Ja, tényleg. Tiszaujvárosban voltunk és ott is tapasztaltam ezt-azt. Az egyik medencében ugyan ilyen vízkezelés van, állítólag. Utólagosan hallottam. Lehet benne valami mert amikor Ott fürdőztünk és betértünk a fedett részre is, olyan furi volt, hogy nincs az a tipikus uszoda szag és klórszaga a levegőnek. Gondolom ott még ANTSZ is vizsgálja a vizet folyamatosan.
Szerintem ha valaki megengedheti hogy a belső vagy külső medencéjébe ilyent tegyen akkor a terem levegője is tiszta lesz. Nem csak a víze. .) Bár nem olcsó ahogy mondták.

Mit is akartam még ? Ja, sajna eltünt a weboldala a cégnek a netről pedig tök jó dolgokat irtak ott de egy mailcímet sikerült szerválnom. Ha érdekel valakit irjon nekik, hátha tudnak még algásodással vagy vegyszermentességgel kapcsolatban segíteni. Én írtam nekik érdeklődve, a víz élettartama miatt és korrektül tájékoztattak. fresh.aqua@mailbox.hu . Medencét nem telepítenek, de gépészettel kapcsolatban tunak segíteni. Ha valaki tervező is egyben akkor lehet hogy érdemes velük kooperálni betervezésre. Csak hangosan gondolkodtam :)

Üdv és bocs a pletyiért. Jó lubickolást.