Törölt nick Creative Commons License 2003.08.19 0 0 53
Vádemelés Rácz Péter ellen

NSZ • 2003. augusztus 19. • Szerző: T. B.

Hűtlen kezelés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Rácz Péter, a Magyar Úttörők Szövetségének (MÚSZ) ügyvezető elnöke és B. Béla ingatlanforgalmi szakértő ellen a csillebérci vadászház eladása kapcsán – értesült a Népszabadság. Információink szerint az ügyészség 81,8 millió forint vagyoni hátrányt ró a terhükre.

Az ügyben Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő feljelentése nyomán tavaly júniusban rendelt el nyomozást a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt. A feljelentés szerint 1999 márciusában jóval áron alul, 15 millió forintért adták el a vadászházat a Bau-bérc Kft.-nek, s ezzel több tízmillió forint vagyoni hátrány érte a MÚSZ-t. (A rendőrség által kirendelt szakértők 95 millió forintra becsülték az épületet.) A korábbi híradások szerint miután a cég megvásárolta és felújította a vadászházat, az úttörőszövetség azt szolgálati lakásnak vette bérbe Rácz számára. Az ügyben előbb az ügyészség utasítására megszüntették a nyomozást, majd Rogán panaszát alaposnak találva ugyancsak az ügyészség pótnyomozást rendelt el, amely végül vádemeléssel zárult.

Úgy tudjuk, B. Bélát azzal vádolják, hogy a rendezési terv és a birtokába került adatok alapján tudnia kellett, hogy a vadászház valójában mennyit ér, ám ehhez képest áron alul értékelte azt. Értesülésünk szerint Rácz ellen az a vád, hogy az úttörőszövetséget megtévesztve elhallgatta az ingatlan valós értékét, így az épület áron alul kelt el. A vételár ugyanis a szakértő által megjelölt öszszeg lett. Rácz mindvégig tagadta bűnösségét.
--------------

De miért, elvtársak?
Hiszen amit Rácz elvt. csinált, az semmi más nem volt mint amit Gyurcsány elvt. és a többi jó elvtárs...
"Eredeti tőkefelhalmozás " c. by Medgyessy...

Nahát:)