JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 72
Én is, de hát nem is hazudtam, és nem is mondtam el mindent.:-)

Az igazi kapcsoló üzemű specialista itt Spafi!
Én csak kicsit, érintőlegesen ismerem a témát.

Nem hatásfokot mértünk, hanem frekit és felfutást. És a naygpofám vélemányét kérték a szerkezetről. Megkapták. Ugye tudvalévő, hogy a "feltalálóék " szereint a ketyere vissaz tölti az aksit, ah szabadon megy. Ennek demonstrálására is tettem pár lehetséges javaslatot. Illetve a teljesítmény mérésre is , mivel nyilvánvaló volt, a trapéz-négyszög jelek torz geometriája miatti, a hagyományos mérést nagyon elbonyolító mérési módok használhatalansága. Szerintem a mai napig sem tették meg ezeket a méréseket. Ha igen rájöhettek a hibáikra. Mikor legutóbb (pár hónapja) beszéltem velük, már a kezdeti lelkesedés nagyon megcsappant, és már nem is töltötte fel az akkut a cuc, és már nem is volt szó a 100% feletti hatásfokról. Egy egyszerű kivitelű transzverterről beszélgettünk, ami 80-95% között tud működni. Talán volt alakalmuk mérni! (ha lett volna benne bóni, lecsaptam volna rá. (én sem vagyok teljesen önzetlen))

Igen, az a bozonos duma az kifektető volt.
Volt velem két másik olvtárs is. Jót kajoltunk. Az egyikőjük Fizikus. Ő értette igazán miről is van szó. Én inkább csak ráéreztem az elmélet zavarosságára.

Amúgy az a lifter-verseny dolog számomra tovább utáltatta Eeglyt. Attila a csóka aki a több pénzt kapta az embere volt. A TV szerelő srác pedig egy lekes amatőr, aki sokkal többet dolgozott a cuccon, és az övé feltétlenűl jobb is volt....

Előzmény: NEXUS7 (71)