trancelot
2003.08.13
|
|
0 0
44
|
"Végülis a témával kapcsolatban még tényleg nem sok hozzászólás volt.
Azért mert szvsz ez egy tök értelmetlen felvetés.
Aki nincs megelégedve az életével, annak magának kell változtatni rajta."
Nem azért hoztam fel ezt a témát, mert nem vagyok megelégedve az életemmel, hanem globálisan a kilakult világgal nem vagyok megelégedve.
(A Sliders annak idején nagyon jó sorozat volt, bemutatta hogyha bizonyos dolgok másként alakultak volna akkor milyen világok lennének)
Véleményem szerint minimálisan korlátozni kellene a pénzbeli szabadságot mert így óriási egyenlőtlenségek alakultak ki.
Csak néhány ok a millióból ami zavar:
Emberek milliói halnak éjhen, bizonyos popsztár meg 14 millió fontért bérel magának focimeccsen páholyt.
Vagy egy orosz üzletember 200 millió fontért vásárol magának focicsapatot.
Ameriába egy filmszinész annyi pénzt kap egy alakításért, amennyit egy becsületes magyar tanár kb 1000 év alatt keresne meg.
Van aki annyit költ kutyakajára, hogy azzal emberi életeket menthetne meg.
A mai világba tudom hogy ez nem sok embert zavar, mert mindenki annyi pénzt keres amennyit tud, de szerintem jó lenne ennek korlátot szabni. Én a magam módján segítem a rászorultakat, csak sajnos ez írdatlan kevés.
De levetítem ezt kicsit egyszerübben, ha a világon csak 100 ember élne és 100 forint lenne akkor azt kellene kitalálni, hogy egy oylan világ legyen ahol mindenki 1 forintot kap. De kialakulhat olyan világ is, ahol egy ember a 100 közül megszerzi mind a 100 forintot és akkor már baj van.
Most szerintem az útóbbihoz állunk közel, ha nem is ilyen arányban.
Én közgazdaságtant tanultam, de nem hiszek az elméleteiben, mert úgy gondolom ha a szereplők közül a nagyok nem tartják be a szabályokat, akkor az egész elmélet nem ér semmit. Az egész közgazdaságtanról az a véleményem, hogy elméletbe szép és jó csak sajnos a megvalósításba akadnak problémák..
|
|