amit a halál utáni létről gondolsz az csak hit.
Így van: erre mondom én, hogy erre nekem nincs szükségem, arra meg pláne nincs, hogy a haláltól való bugyuta félelem révén papok adják a vezérfonalat, mondják meg a 'tuti frankót', ahogy ma szokás fogalmazni.
...a magam részéről nem fikáztam, nem szokásom...
Volt egy állításod, idézlek (101): A vallások sok mindenre választ adnak, amire a tudomány nem: teremtés, halál utáni lét, a lét értelme, stb.
Rákérdeztem erre a háromra elég alaposan, hogy mik is ezek a válaszok, s kértelek, hogy részletezd, te hogy gondolod, még segítettem is jó pár részletre rákérdezve. Semmi érdemleges választ nem adtál, csak kented a mondandódat, amit én meg is fogalmaztam. Hol itt a fikázás részemről?
Van viszont egy véleményem rólad az előzőek alapján, s ez sem fikázás, csak vélemény, ami nem "elkönyvelésen alapul", hanem azokon, amiket írogattál most nekem, s ha úgy tetszik, ez kritika is részemről: felületes vagy, de nagyon. Az elmúlt napok alapján pont azt látom, ami nagyon sok kallódó emberizinkre jellemző: keveset tudsz a világról, s ezért téged is a misztikum fog meg: van valami "Rend", "biztosan van egy Isten" - borítékolom itt nyíltan, hogy meg nem tudnád mondani miért is pont csak egy, ha egyszer nem tudhatod azt sem, hogy van -, stb., stb., s ugyanakkor azt is kijelented, hogy nem vagy vallásos, talán az már számodra is snassz... ez azonban nem zavar, a hitedet azért hangoztatod, s te valóban csak fikázod a partnereidet, s minősítgeted fölényesen, s ha kritikát kapsz, azt magadból kiindulva fikázásnak nevezed...
Mint írtad, nem vagyok senkid, ezen a pár vitás hozzászóláson túl, mégis azt javaslom, hogy ne csak kapkodj, s ne csak egy oldalon keresgélj, mert hibázhatsz, de nagyot. Nem kell megfogadni, amit írtam, de gondolkozz el rajta, hogy egy idegen mit szűrt le írásaid alapján rólad.