NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 57
Hali!

Az "antiperpetuummobile hívők" (Teve barátunk, és Marcos testvér) figyelmébe ajánlom azt a tényt, hogy valóban nem lehetséges (jelentősebb!!!)töblet energia kinyerésére alkalmas makro méretű zárt(?) rendszereket készíteni.

DE ....
A perpetuum mobile építésének lehetetlensége a termodinamika főtételeiből következik. Ezen főtételek szoros össuefüggésben állnak az abszolút fekete test elektromágneses sugárzásának tulajdonságaival. (spektrum, a sugárzási energia véges, bizonyos frekvencia közelében a spektrumot leíró görbe maximumot mutat ...)

Csak éppen nem ez az egyetlen energia típus, amit a "testek" kibocsájtanak. Bizony bizony itt a nullponti energiára gondolok.
Ennek a sugárzásnak a spektruma nem rendelkezik maximummal (kvázi végtelen nagyságú). Illetve mivel az anyagi testeken áthatoló rendkívül alacsony hullámhosszaknál ezen elektromágneses energia egyre csak növekedszik, nem is igazán beszélhetünk zárt rendszerekről! (A sugárzás mindenhova bejut, még a nukleonok belsejébe is, -sőt!- ezért onnan, vagy oda energiát képes ki/bevinni)
Pl A klasszikus fizika szerint az elektronnak keringése folyamán elektromágneses sugárzást kellene kibocsájtani, ami álta energiát kellene veszítenie és végül bele kellene zuhannia a magba. Ehelyett az elektron a nullponti energiával olyan kölcsönhatásba kerül, hogy az állandó pályán tartja a mag körül. (Ez persze egyszerűsített kép, de nagyjából igaz)

Kedves Teve, Tisztelt Marcos!

A XXI. század elején ki az aki a kvantum mechanika ismeretében azt meri állítani, hogy nem létezik örökmozgó?
Nézzetek körül, ami anyagot láttok, az mind az!!!