belic Creative Commons License 2003.08.07 0 0 51
Hello!

5..."Jó a kiemelkedően manőverező 4 db. MiG-29-ünk. Mit tesz egy (AWACS-ról irányított) ECM tevékenységet folytató 36 gépből álló támadó kötelék ellen?"

Szolid optimizmussal azt lehet gondolni, hogy egy haborunak jol lathato, egyertelmu elojelei vannak, napokkal korabban (tudom, ez egy tamadhato gondolat).

Marpedig ilyen esetben viszonylag konnyen megoldhato lenne szerintem, hogy a kecskemeti keszultseget ado 3 gep mellett Szolnokon is legyen 1-2 geppar. A maradek 20 gep pedig felszallna a tamadas elharitasara. Mert lehet, hogy lejart az uzemido, lehet, hogy epp nem mukodik a geppar kiserojeben a radar, vagy a "fekete doboz"ban nincs film, de azert (haborus helyzetben!) meg tudnak harcolni azok a gepek. Az meg reszletkerdes, ha a 20 gepbol 1-2 lezuhan haboruban.

Arrol nem is beszelve, hogy NATO tagok vagyunk, marpedig legieroben tagadhatatlanul elsopro folenyben vagyunk (gyk. mi, a NATO) barkivel szemben. Termeszetesen ezert cserebe addni is kell (ene) valamit.

4. Mi a bajod a Szu-22-vel? Szerintem a foldi celok ellen/felderitonek a legjobb tipusa volt a legieronknek.

2. Azt gondolom, hogy most nem tamadna meg minket Romania, akkor sem, ha nem lennenk NATO tagok, egyszeruen azert, mert EU-val csak igy lehet joban. Es ez szerintem nem is valtozik a kovetkezo valasztasokig. Ez utobbi miatt ez nem szamit egy hosszu tavu tervben.

Bel

Előzmény: Tiger205 (49)