Tiger205 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 49
Hello!

1/ A lengyelek istenítése címén felvetném, hogy: 1939-ben nem egy, hanem KÉT ellenség támadta meg, csak a keleti kivárta, míg a nyugati leveri a főerőket. Ennek ellenére jó ideig nyalták a seggüket ők is.

2/ Gondoljátok, hogy ha lehetne, a Románok nem támadnának meg minket most? csakazért is, utálatból? Illuzió.

3/ 1919-ben a hadsereget jól szétverték, az tény. Igen, hazazavartak fél év alatt (1918 okt-1919 márc.) negyedmilliónyi FELSZERELT, kiképzett és morálisan megfelelő állapotú katonát. Az ellenfélnek 1919 aufg-ban votl mozgósítás után 200,000 fője...Na de mit kezdtünk volna velük? a vezérkar egyesített volt, nekünk a csenvész honvéd vezérkarunk ezredekben/dandárokban gondolkodott, nem votl kiépített struktúra hadosztályokat vezetni. esély azért lett volna, de a komcsik jól elk@rták. Stromfeld jó volt. Böhm meg Szamuley idióta. Na mindegy....

4/
Azért a szoci múlt 30éveben sem volt igazi sereg ez igaz Hamburger?
Miért vettünk Su-22-t, miért akkor, s miért ezt a típusát? Idióta beszerzők...

5/
Miért vettünk és mit, mennyiért azóta? Mistral és halál. IFF-t 13 éve kellett volna szerezni a gépeinkbe.
HUAF_FP ! Mióta van NATO IFF-es gépünk? Jó a kiemelkedően manőverező 4 db. MiG-29-ünk. Mit tesz egy (AWACS-ról irányított) ECM tevékenységet folytató 36 gépből álló támadó kötelék ellen?

6/
Civilek kontrollja nem baj. Én pl. egy komoly hadsereg esetében büszkén vállalnám. De hozzá nem értő idióták pöffeszjkedése, (amikor még sikk is erről beszélni, hogy nem érti, mi az, amit szétgányol) az már gáz. Ezt kellene egy felelős kormánynak (kár fidesz, akár mszp, egyforma szar) bevállalni. Nem is kerülne szerintem olyan sokba...csak odafigyelni kellene, meg "szeretni" egy kicsit a támát. Magyarul: a hazánkat! De ez már frázis lett. sajnos. Mert senki nem gondol bele, hogy mi aza alpgondolat: megvédeni a hazát, a családunkat, stb...

7/
Gvass, én benne lennék, hogy akár egy HK figyeljen otthon az ágy alatt ládába plombázva. Persze a SIG is jó lehet...

ui:
tányérsapkáról meg az jut eszembe, hogy a ruszki köznép nem nagyon szerette a magyar egyenruhát, mert hasonlított a néemtre (HUAF_FP így volt a te idődben is?). Amúgy Hamburger már járhatott németföldön a Bundeswerh egyenruhában...jó lett vona nektek is a CA egyenruha, nem???

Meg a régi szólás, hogy betakarlak mint Ziaul Hakkot a tányérsapka.

Minden eseter nem véletlenül lettek Cromwell szavai világhírűek, s erre felhívnám a tisztelt politukusok figyelmét is !
(ti: Bizz Istenben és tartsd szárazon a puskaport. Nekünk utóbbi már nem sok maradt. Az első meg nem túl hatékony stratégia).

üdv:
TGR