RatKid Creative Commons License 2003.08.07 0 0 580
bocs, még vmi:

elm íta: "Tehat a 12M-es lakas ES a 8M-es telekre, tehat piaci erteken 20M osszfedezetre egy 8M-es sima ingatlanfedezetes hitel szvsz kaphato"

egy ikerházat szeretnénk majd utána ráhúzni 4-en, és nem tudjuk, hogy ilyenkor érdemesebb-e :

-először külön hitelt(jelzálog) felvenni a telekre (, mert félünk, ha beleugranánk a lakáshitelbe, az nagyon sok időt vinne el, és akkor ugrana ez a lehetőség a telek megvásárlásával kapcsolatban), bár ahogy itt ti leírtátok, tulajdonképpen még meg is kaphatnánk a 12millás házra és a 8millás telekre a jelzáloghitelt, valószínű, hogy gyorsabban, mint a lakáshitelt...

-vagy erőltessük mégis a lakáshitelt, ami gondoljuk, sokkal jobb anyagilag. új lakás építése, meg ilynenek, csak ezzel az a gond, hogy a két pár nem házas nálunk, az én barátnőm még nem keres, a másik párból a fiú és én is kb. 70 nettóra vagyunk bejelentve, a lány mondjuk olyan 100-ra, tehát ezek lassítják, egyelőre talán lehetetlenné teszik a lakáshitel felvételét.

ne haragudjatok, hogy itt töketlenkedem :), de mivel nem ismerjük a banki lehetőségeket... jobb olyanoktól hallani, akik már kicsit feljebbről látják ezt az egészet.

Előzmény: mEdvE (573)