Egy másik villanyszerelő is javasolta az MT kábelt, így valószínűleg annál maradok! A bojlerhez menő védőcső a kötődobozok felett halad el, de még csak néhány helyen van begipszelve a horonyba, úgyhogy könnyen megbontható a toldásoknál, hogyha elakad valahol a kábel! Sajnos nem tudtam kevesebb könyökkel megoldani a csövezését...
A konnektoros megoldás tudom, hogy nem szabályos, de nagyon praktikus tud lenni, ha melegvízre volna szükséged, de csak nem akar megjönni a vezérlőjel. Ilyenkor nagy előny, ha csak kihúzod az aljzatból a bojler kábelét és átdugod egy nappali árammal tápláltba! Ez persze csak kényszermegoldás, és ráadásul még többe is kerül az így előállított melegvíz. :-(
A napokban utánaolvastam a "gáz- avagy villanybojler?" témának, ezért a gázszerelővel csináltattam egy leágazást a bojler leendő helyéhez is!
A villanyszerelő ismerősöd remélem felügyeli a munkát?
Ühm-ühm, az a helyzet, hogy néhány hétig mással van elfoglalva, így egyedül, "felügyelet nélkül" dolgozom... De pont ez benne a kihívás! :-) Szakmám szerint műszerész volnék, így nem áll tőlem távol a téma. A szülői házban már szereltem villanyt, habár nem ekkora volumenben. Tegnap majdnem teljesen megcsináltam a csillárok, az antenna és a riasztó becsövezését is, ma pedig vettem 700m MCU-t a kábelezéshez. Aztán majd elválik, mire megyek a képességeimmel! Ha nem tudok valamit, majd kérdezek Tőletek is!