Szia, Szahmet!
Érdekes, milyen különbségek/azonosságok vannak.
De a te beszámolódnál maradva:
nálunk, Sousse-ban egy darab medúzával nem találkoztunk, Éjféli Lányt viszont megcsípte egy rögtön az elején. Mint később (innen) kiderült, egymástól pár méterre lehettünk. De őt leszámítva senki nem találkozott medúzával azok közül, akiket megismertem.
Mi is a Szahara-túra első napján voltunk Matmatában, de mi ezután a George Lucas által építtetett szállodában ebédeltünk (zöldséges lepény, kuszkusz, dinnye).
Kebiliben szálltunk meg, a Hotel les Dunesben, ami egy tüneményes, arab motívumokkal teli, nagyon tiszta, szuper légkondis szálloda volt, svédasztalos vacsorával. Mivel csak 3 csillagos volt, nem 40 méteres volt a svédasztal, de nem volt rossz.
A tevegeléshez nálunk mindenkit beöltöztettek, nem kellett fizetni, bár 2 dinár abszolut nem sok.
Oda-vissza is Malév-géppel mentünk. Mivel a feladandó csomag nem lehet több fejenként 40 kilónál, sokan beparáztak, mert szőnyegek, takarók stb. cuccok voltak náluk, de az idegenvezetőnk közölte, hogy akkor sincs semmi gond, ha valaki jelentősen túllépi a kvótát.
Az első szoba, amit kicseréltettem tengerre nézőre, kissé szegényesebb volt, mint a később kapott.
Én végül is nem bántam meg, hogy a Medinával utaztam, nem a Kartagóval. A mi csoportunkból a kartagósok, de leginkább a vidéki irodák utasai panaszkodtak sokat.
A Szahara-túrára bármikor visszamennék, annyira jó volt. Itthon senki nem hiszi el, hogy nem őrültünk meg a melegtől.
Szia