dorothy23:
Happy end? Minek ilyet keresni? "szerintem nem ezt sugallja a film" - ha már ezt a kifejezést használtad...
Egyébként az általad felvetett dologgal már foglalkoztunk, derconnal két féle lehetséges megoldásra jutottunk, idézném magamat:
a] az 'ironikus' változat csak úgy sanszos, ha belekalkuláljuk: itt bizony baki történt, a nőnek fiatalabbnak kellett volna lennie; [ironikus = valójában véletlenül találkoztak, a nő az akkori énje volt, fogalma se volt róla, ki az a fazon...]
b] tényleg visszament a nő a jövőből, h megszerezze a mintát - csak mi, a nézők nem tudjuk meg, végül is sikerrel járt-e. hogy ez utóbbi tudatos-e, azt nem tudom, de ha igen, akkor szerintem azért alakították így, mert Gilliam úgy gondolta, elég nagy csattanót hozott össze, h lezárhassa a filmet, nem akarta tovább bonyolítani...
Egyébként most jutott eszembe vmi, ide a b] ponthoz: a nő, ha visszaküldték a jövőből, honnan tudta, kit kell keresni? Végül is Cole nem juttatott el semmi olyan üzenetet a tudósoknak, ami arra utalna, h a copfos manus a vírus elterjesztője...Hose meg nem hinném, h látta, így ő sem számolhatott be semmiről.
Most nem mondom, h ez a teória is megzuhant, mert nektek talán van tippetek...:]