Gasolin Creative Commons License 2003.08.01 0 0 859
Volt alkalmam az elmúlt télen egy összkerekes autóval forgatni egy zárt telepen. Hát azelőtt nem volt akadály. Hosszdifi, keresztdifi, aztán nézzük mit bír. Mindig rámentem a legnagyobb buckákra (ahová összetolták a havat) ami volt, de akadály nem volt előtte.
Néztem meddig elég a hátsóhajtás amikor megállt (elakadt) akkor bekapcsoltam az elsőt is. Differenciálzárat alig kellett 1-2-szer bekapcsolni. Általában ment anélkül is. Azután kezdtem előlről hátsóhajtás, amikor elakadt akkor hátsó differenciálzár be, ha az se volt elég akkor első hajtás.
Amikor kiélveztem ezt, akkor csináltam MAD-MAX (remélem jól írtam) köröket. Másnap reggel mindenki nézte a köröket, de el se tudták képzelni, hogy mi történt.
Volt olyan amikor 6x6-os autó volt. Ott a 2db hátsó húzótengely elég volt, nem volt akadály, első hajtást be sem kellet kapcsolni. Cibáltam vele az elakadt nyergeseket. Volt olyan is, hogy kanyarban nyomtam egy nagyobb gáz, de nem igazán akart kitörni a hátulja, pedig keresztbe akartam menni. (:-D
A havazás is tud örömöt okozni! Gondolkodom rajta, hogy leközelebb jelentkezek, hótoló autóra éjszakára sofőrnek. Nagyon teccene a dolog!
Előzmény: GaB (858)