Pépépe Creative Commons License 2003.07.30 0 0 104
Nálam is két mukos lakik. Igaz, hogy két ketrecben, de mindennap kiengedem öket a szobába is, olyankor mindig „meglátogatják” egymást. Akármelyiket is engedem ki, biztos, hogy odamegy a másik ketrechez, bedugja az orrát, felmászik rá, és tetejére kakil (ez szerintem valamiféle terület jelölés lehet, mit gondoltok rola?) Gyakran kiengedem öket egyszerre is, van amikor szinte nem is vesznek tudomást egymásrol, máskor kicsit kergetöznek, és van amikor kicsit összeverekednek. Már mindkettö áttanulmányozta a másik ketrecét belülröl is, de mégcsak nem is ettek egymás eleségéböl.
Nálam is volt ilyen szörzethullásos probléma, szintén hormonális okbol a kislánynál. Annak ellenére, hogy most már van mellette egy fiucska is, már két alkalommal is hormoninjekciot kellett kapjon. Remélem már többször nem kell megszurni szegényt. A hormonszuri mellett elsötétités, és étrend változtatás a terápia része. Az elsötétités hatására a fiu is elkezdett gyüjtögetni. Igaz, nem a házába gyüjti a magokat, mint a kislány, hanem minden más elképzelhetö helyre. Még futtatás közben is folyton gyüjtöget. A multkor nem figyeltünk oda, bemászott a kajásdobozba, és 21 törökmogyorot dugott el a szoba különbözö részein mint pl: szönyeg alá, ajtorés alá, az egyik széken hagyott nadrág alá stb…
Sajnálom, hogy Plus-nál nem maradtak meg a kanadai mokus gyerekek L. Kiváncsi vagyok a háremes tartás tapasztalataira. Az én fiucskám is Töle származik, nagyon szeretjük, és ö is nagyon jol érzi magát nálunk. Ujabban az a kedvenc szorakozása, hogy felmászik a függönyön, végigmegy a gázcsövön, onnan a szekrény tetejére ugrik, és a virágcserépböl kipakolja az összes földet, utána meg könyörögve néz ránk, hogy vegyük le a szekrény tetejéröl, ha már megunta a kertészkedést….
Az állatkereskedésekröl annyit, hogy én is a Camponában vettem az elsö mokuskát. Szerencsétlenek napközben amikor nyitva volt a bolt, nem is mozogtak semmit, wcpapir gurigákba bujtak a sok nyüzsgö zajos ember elöl. Amikor kértem, hogy mondjanak pár szot a mokusokrol, akkor csak annyit tudtak mondani, hogy éjszakai állat…. Több kérdésem nem volt. Azota egyszer, amikor ott voltunk, azt láttuk, hogy van egy mokus, és semmi buvohelye nincs, szegény a forgács alá bujt, ugy kuporodott össze. Vettünk neki egy kis házat és kértük, hogy rakják be neki. Öt percig nem értették, hogy mit is akarunk, ha megvettük a házat, akkor miért nem visszük el? Aztán szerencsére megértették, s berakták neki.

Üdv minden mokusbarátnak, Pépépé